The Dark Knight är den bästa filmen som någonsin gjorts

Heath Ledger som The Joker

Visste du det? The Dark Knight har ännu inte börjat visats på våra biografer men borta i staterna så knockade den konkurrenterna rejält denna helg. ?ver 150 miljoner dollar spelade den in under helgen och det är mer än Spider-man 3 lyckades med under sin premiärhelg.

Så. The Dark Knight lyckades inte bara med att slå det rekordet, den är tydligen bättre än Casablanca, Gudfadern 2 och filmhistoriens övriga filmer.

The Dark Knight har förnärvarande 9.7 av 10 på IMDBs betygskala med närmare 47.000 röster. Det kanske visar hur sårbar IMDB-skalan när en massa fanboys går in på IMDB, alldeles Batmanstinniga efter biobesöket, och sätter tior på filmen. Sårbart eller inte, 47.000 röster är mycket.

Bloggywood skruvar på peppkranen ytterligare (går det att få mer pepp egentligen?) och sätter sig i biosalongen på torsdagkväll. För trots allt, 47.000 can’t be wrong.

Ps. Kollar du detta inlägg i RSS:en så finns det en omröstning kopplat till inlägget.

12 reaktion på “The Dark Knight är den bästa filmen som någonsin gjorts

 1. Någonstans på IMDB förklarar de varför röstningen inte blir riktigt lika påverkad av fanboyröstning som den skulle bli om den bara räknade ut poängen rakt av. Men jag minns inte var eller vad det stod, bara att de försäkrat sig om att det inte ska kunna förekomma några kampanjer med fanboyröstningar eller nedröstningar.

 2. Jag tror att den här filmen blir bra, men hela grejen med att den blir den bästa filmen nånsin tror jag inte.

  Så här mycket marknadsföring och promotion har man inte gjort med förgångaren, men eftersom Heath Ledger är död så gör vi en stor spekulation av det här!

  Det blir nog så här, man ser filmen och efteråt så tänker man, ”bra, men inte vad jag hade förväntat mig”. Eller, ”den här var lika bra som förgångaren”. Eller för dem som inte gillade den lär väl säga, ”den sög”.

  Nåja, vi får se hur den är… Man ska inte alltid tro vad kritiker och bolagen säger, man får se med sina egna ögon själv. Och avgöra om det här är sant eller falskt.

 3. Jag har inte läst mycke om den då ja inte vill förstöra upplevelsen, osäker på om den är så bra som alla verkar säga men det vissar sig. Tror hypen om den o allt skriveri, Heath Ledger död och allt prat om att hur bra han är i den har givigt den lite högre betyg än annars kanske skulle.
  Aja, ja kommer säkert se den 2 gånger enbart för att första gången kommer man va för laddad och kan inte njuta av den =)

 4. Jennifer: Det pratas om en tredje film mellan manusförfattaren och regissören. Filmbolaget är med största sannolikhet intresserade av en tredje film med tanke på den enorma summa som filmen spelade in de första dagarna i biografen.

  Ett sådant resultat brukar alltid ge uppföljare.

  Spekulationer om skrukar är en bra fråga. Jag har ingen aning faktiskt och har inte läst något om det. Jag vet att det har spekulerats lite om varför Scarecrow syns även i The Dark Knight, om det betyder att han kanske ska komma tillbaka.

  Men jag tror nog de satsar på nya skurkar för en ev. tredje film.

 5. Markus:
  Om jag inte minns tokigt så är det för att poängen som placerar en viss film på topplistan gäller bara när den kommer från regelbundna röstare…eller nåt åt det hållet. Därav kan man ibland se filmer på imdb med skyhög poäng utan att de ligger på topplistan

 6. Daniel och Jennifer: En stark kandidat för del 3 är Ras Al Ghuls dotter. Skittrist. Fanns en tanke att ha med henne redan nu med det skräpades. Hoppas det inte blir en Spider-Man 3.

  Filmen ?R INTE så bra. Jag tror det har en hel del med Ledgers död att göra. Sådant fanhysteri ser vi ju överalt. Samma sak då okända regissörer gör ett ”Mästerverk”, direkt efter ökar betygen på deras äldre filmer och uppföljarna blir mer eftertraktade. Hellboy, The Bourne Ultimatum, etc. Alla är utsatta för samma fjantiga hype. Det är så jävla viktigt att älska sådant som hamnat i legend status. Ledger är en OK skådis men låååångt ifrån en utav de bästa. Hans grin i Brokeback var patetisk tex. Nu är han död, därför är han bäst!

 7. Det slutgiltiga iMDb-värdet kan man räkna fram på följande sätt:

  En ”bra” film kan man sänka med 0,8-1,0 så får man veta ungefär vad den landar på.

  Om den vore ”dålig” så minskar värdet med runt 1,0-1,5.

  Vänta i 8-9 månader så har dom hamnat där.

  Exempel, Alla LotR-rullarna har legat etta. (Detta var första veckorna när dom hade biopremiär)

 8. Om vi bortser från att den rimligtvis inte är den bästa film som gjorts så är det ju ändå en härlig indikation på hur omtyckt filmen är. Så här nu på kvällen har den 91 000 röster, 9.5 i ”medel” och är fortfarande etta på listan.

  Förresten, hoppas bara det inte är de här töntarna som hackade Google Trends med en felvänd swastika som slagit till igen..

  Det bästa med att se filmen på torsdag kommer bli att man sen slipper oroa sig över se och höra för mycket av storyn. Samt förstås att få se den tillsammans med vissa andra ”Batmanstinniga” personer :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>