Semestertips: Se och lär SF!


Alla som varit i Prag minns förmodligen de vackra byggnaderna, den turisttäta stadskärnan eller ölen (som för övrigt är billigare än både coca-cola och vatten). Men vad jag gissar att många missat är biokedjan Village Cinemas filmkomplex, i området Andels, som förutom sina ordinarie visningar erbjuder ”Gold Class”- bio.

Detta arrangemang innebär rena julafton för eventuella filmnördar och cineaster: i en liten salong med endast 24 platser sitter vi i var sin fåtölj med ett praktiskt runt bord emellan. På varje sida om parstolarna finns en gång – du och ditt sällskap sitter alltså inte bredvid några andra :D. Inte för att jag är värsta sociopaten (eller jo lite biopolis kanske), men då och då stöter man på den där jobbiga grannen som bara måste ha armbågarna i din sida, smackar högt eller hostar dig i ansiktet.

Nåja, inget risk för det här alltså ;). Innan föreställningen möts du av din egen servitör varpå du bestämmer vad du vill ha att äta och dricka under filmen samt när du vill ha det serverat. Efter att ha visat dig till din plats smyger de sedan in och ut under filmen med önskade godsaker. Innan funderade jag på om detta springande riskerar att upplevelsen av filmen, men servitörerna är vältränade och gör sig nästintill osynliga när de tassar in på huk för att servera dig.

Under mitt besök kalasade jag på mineralvatten, popcorn, världens godaste kycklingsmörgås och en lika fantastisk jordgubbsdrink. God mat alltså. Det fanns en hel restaurangmeny att beställa ifrån – men spaghetti och köttfärssås kanske inte är att rekommendera i mörkret. Det kändes lite konstigt att inte först ha sett hur det du äter ser ut. Jag vill understryka att det här med Guld bio förmodligen är något som passar en viss typ av film: förslagsvis mer åt komedi hållet när du och ditt sällskap önskar lättsam kväll i filmens tecken. En film som kräver 100% uppmärksamhet är inte att rekommendera eftersom du fokuserar lika mycket på maten och drycken!

Avslutningsvis jag har förgäves sökt efter passande ord i svenska språket som kan beskriva fåtöljerna, dessa fantastiska stolar! Naturligtvis går de fälla enligt amerikanska förebilder, och jag kände mig helt omsluten av fluffig biostol där jag låg och blickade upp mot duken (som för övrigt gärna fått vara aningens större). Tack vare fördelaktig växelkurs stannar räkningen på drygt 200kr – då inkluderas biljett, svullande och drink.

Har du vägarna förbi någon av Village Cinemas salonger i Australien, Singapore, Tjeckien eller Grekland så ska du absolut ta en guld bio!

2 reaktion på “Semestertips: Se och lär SF!

  1. Fanken, jag som spenderade 3 nätter i Prag för bara nån vecka sedan. Dessutom diskuterades biobesök under tiden, men vi tyckte att det kändes lite fånigt att gå på bio när man är på semester och har så mycket annat att uppleva under denna korta tid…nu kommer ångesten krypandes ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>