The Spirit är en… komedi?

Oscar har tidigare skrivit några rader om Frank Millers regidebut The Spirit. Nu den kanske inte regelrätt hans regidebut eftersom han delade regijobbet på Sin City med Robert Rodriguez, men det är svårt att veta om det var 50-50% eller 5-95% uppdelat. Vad vi vet så kan Frank kommit in på jobbet och druckit latte hela dagen. Eller tvärtom för den delen.

Vad som jag tidigare har haft svårt för är att genrebestämma The Spirit (och bestämma mig för om vad jag ska tycka om det jag sett). Jag har hela tiden trott att den skulle vara i samma anda som Sin City. Men det verkar som om The Spirit blir en slapstick-komedi. Titta själv och bedöm:

Hm. Ooookej.

9 reaktion på “The Spirit är en… komedi?

 1. Ja, vad då´rå??? Den scenen visar att Frank Miller kan göra komedi i en sann ”Sin City”-anda=D

  Jag gillar slapstick-komedi, so what?! De som inte gör det tycker jag synd om!

  Tror fortfarande på den här filmen. Tror ialla fall att den kommer att slå den kommande ”Terminator” 4,5,6…och så vidare.

 2. Har någon av er ens läst serien??
  Serien ?R slapstick. Han har verkligen lyckats fånga serien, i alla fall i mitt tycke.

 3. Filmnörden: Ingen har sagt något negativt om slapstick. Tagga ned.

  Andreas: Nej, jag har inte läst den faktiskt, därav min förvåning. Kul att höra att han fångat serien, det kanske är en idé att köpa den.

 4. Jag har nu tagit mig tid och läst lite av serien och jag tycker att den är ganska svår att genre bestämma. Eftersom, enligt mitt tycke, innehåller den inslag av många olika genrer t ex slapsticks och det lättsama äventyret. Men det finns också inslag av tydlig noir. En tilltalande hybrid helt enkelt=)

  Andreas: Om han har fångat serien så tror jag nu ännu mer på filmen.

  Hann dock tyvärr inte se film klippet innan det togs bort så där kan jag inte uttala mig.

  Daniel: Om Frank Millers regidebut. Jag var till 100% säker på att han stod som ass director på ”Sin City”. Enligt mina egna personliga upplevelser så kan ass driector vara altifrån en kreativ musa till att agera förste kaffe kokare. Men när jag nu läser credits igen så co direkta han såklart med Rodrigues och det var väl Tarrantino som gjorde latten=) Jag borde helt enkelt ha skrivit att detta är hans första soloprojekt. Sen hur mycket han hade att säga till om det är som sagt mer öppet.

 5. Jag gillar att filmen är så stilistisk. Om det är en blandning av slapstick och noir så vore det mycket intressant. ?r serien värd att läsa. Det känns som att man borde börja köpa på sig lite serier för att kunna relatera till alla filmer som kommer nu på ett bättre sätt.

 6. Inser nu att jag kanske inte fick fram vad jag tänkte på.

  Jag ser ju faktiskt hellre att filmen blir en blandning av slapstick och noir. Något annat hade blivit svårt att ta på allvar. Det hade lätt blivit ostigt annars.

 7. Pingback: The Spirit - Sämre än väntat på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>