Warner Bros ger Superman ett nytt liv

I en intervju med Wall Street Journal säger Jeff Robinov från Warner Bros att de planerar att göra en reboot på Superman-franchiset. Ungefär som Marvel har gjort med The Incredible Hulk.

Superman Returns didn’t quite work as a film in the way that we wanted it to. It didn’t position the character the way he needed to be positioned. Had Superman worked in 2006, we would have had a movie for Christmas of this year or 2009. But now the plan is just to reintroduce Superman without regard to a Batman and Superman movie at all.

WBs intentioner är att ge ut fyra stycken filmer baserade på deras serietidningshjältar under de tre kommande åren. Av dessa är en av dessa en Superman-filmen och en till Batman-film (den tredje i Batman Begins-serien). Två filmer till ska göras på två andra, icke namngivna, karaktärer från deras DC Comics-bibliotek.

Robinov förtäljer också att planen är att filmen ska fokusera på dessa karaktärer i egna filmer, a la Marvel, och i ett snare skede göra några origin-historier som blandar karaktärerna. Detta istället för att göra en Justice League-film på en gång.

Så här skriver Cinematical:

The only worrying part about Warner Bros new plan is that they are still drunk on The Dark Knight, and want their superhero films to follow that mold. Robinov feels that ”exploring the evil side to characters” is the way to approach all the DC characters. ”We’re going to try to go dark to the extent that the characters allow it.” Including Superman.

En väg som i mitt tycke känns helknasig. För är inte Clark Kent/Stålis en helylleamerikan? Kents mörka sida är nog när han raidade sina föräldrars spritgömma och fyllnade till ute på majsfältet. Eller kanske lite hederlig brevlådebaseball? Det är mörkt det.

Vad tycker du om en kommande reboot på Superman? Och vilka kan de två icke namngivna filmerna vara?

7 reaktion på “Warner Bros ger Superman ett nytt liv

 1. Det här är så sämst så det finns inte. Tycker Superman Returna va fantastiskt. Riktigt trist att Bryan Singer inte kommer göra en fortsätting =(

 2. Jag rycker på axlarna åt Superman Returns, men det är lite sorgligt om man läser mellan raderna.

  Min personliga översättning av första citatet:

  ”Superman Returns möjliggjorde inte en miljard uppföljare som vi kan försöka krama mer pengar ur biobesökarna med, och därför tänker vi helt cyniskt nyttja det faktum att andra gör reboots av sina franchise som ursäkt för att släppa en remake av ännu en film och försöka tjäna mer pengar.”

  Vidare, att göra en ”mörk” Superman är helt befängt. Det kommer att skära sig helt och hållet då det inte finns någon mörkhet till den karaktären. Det finns ingen inre konflikt, det finns ingenting alls. Han är äckligt helylle och representerar de värderingar som fanns i USA på 30- och 40-talet. Finns ingenting som kan ändra det.

 3. Superman är världens tråkigaste superhjälte. Jag behöver inte se fler filmer om honom. Han är som du säger en helylleamerikan och alldeles för ointressant som karaktär. Att han sedan nästan har alla superkrafter som finns och endast en svaghet gör det inte bättre.

  Begrav honom i en kryptonitkista, tack.

 4. Att dom ens valde att göra en ny version av Superman år 2006 var ba så jävla dumt. Det går verkligen inte att ta en flygande kille med tajta trikåer, röda kalsonger och en finkammad frisyr seriöst. Och att dom nu ska göra en remake av Superman Returns är det största skämtet någonsin. Superman är den största tönten inom superhjältevärlden nånsin, så jag håller med Staffan: Begrav honom.

 5. Hm, en mörkare Superman.
  De har nog kollat lite för mycket på senaste batman, ”tänkt att en mörkare Batman har funkat alldeles utmärkt, nu gör vi Superman mörkare så vi kan krama ur mer, mer, mer pengar ur den karaktären.”

  Jag skulle kalla det för pengakåthet. Ursäkta språket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>