Aronofsky och Rourkes sköna revansch

En film som har genererat en del buzz innan filmfestivalen i Venedig är The Wrestler. Darren Aronofskys senaste rulle efter filmer som The Fountain och Requiem For a Dream. Vi har tidigare skrivit om The Wrestler och även postat en del bilder från filmen i galleriet.

Filmen innehåller bland annat Mickey Rourke som den f.d. proffsbrottaren som nu hankar sig runt i amatörligan. Vårt eget orakel Ulf föreslog för ett antal veckor sedan att vi skulle titta på en massa Rourke-filmer då Ulf kände att han var på gång igen. Ulf kunde inte ha mera rätt.

The Wrestler vann guldlejonet när Venedigs filmfestival avslutades i helgen och både Mickey Rourke och Darren Aronofsky har fått sig en liten revansch. Många trodde att Rourke aldrig skulle komma tillbaka till sin forna 80-talsglans och Aronofskys senaste rulle The Fountain fick för det mesta dålig kritik när den premiärvisades i Venedig när det kom sig.

Förrutom guldlejonet så verkar The Wrestler generera nästan enbart positiv buzz runt om i världen. The Wrestler visas just nu under Toronto Film Festival.

2 reaktion på “Aronofsky och Rourkes sköna revansch

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>