Påminnelse till alla TV-tittare!

Emmygalan – årets höjdpunkt i den amerikanska tv-världen: ?r du pigg på natten har du tur då allas vår favoritkanal Star! kör live från midnatt tills fåglarna börjat kvittra vid fem-snåret.

Tv-världens ”Oscarklump” delas ut i ett antal kategorier, bland annat bästa komediserie, dramaserie, tv-film och mini-serie. Inte att förglömma tillhörande skådespelarkategorier! Reality-tv har också fått ett par vinstchanser och där skiljs det på tävlingsprogram och icke-tävlingsprogram. (Om jag inte minns fel vann Bruckheimer-producerade och beroendeframkallande ??Amazing race?? tävlingskategorin förra året: här talar jag förresten av erfarenhet ? fick lägga in mig på rehab efter att ha spenderat sommaren 2007 med att se 3 säsonger av skräpet – ett fd beroende jag idag kan tala fritt om).

Bland nomineringarna ser det ut som vanligt: Entourage, Boston legal, Dexter, Lost, House, 30 Rock, Ugly Betty, Grey’s Anatomy, Weeds mfl. Egentligen är det såvitt jag kan se bara en intressant nykomling och det är klockrena och fantastiska Lee Pace som är nominerad för sin udda karaktär i komedieserien ??Pushing Daises??.

Förövrigt hoppas jag på andra gången gillt för Michael C. Hall och hans aldrig sinande insats i Dexter!

Kolla in den kompletta listan av nomineringar här!

Tillägg efter galan:
Så här med facit i hand blev det ingen jättehit att slänga ihop fem reality-tv värdar på scenen. I synnerhet eftersom ingen av dem är särskilt rolig. Ryan Seacrest som förra året skötte sig bra hamnade i skymundan och de andra var mest fåniga. (Eller hade manusförfattarna gått ut i strejk igen??) Det roligaste inslaget under kvällen stod tveklöst Ricky Gervais och Steve Carell för.

Sammanfattningsvis lindade 30 rock galan runt sitt lillfinger som drog hem inte mindre än sju guldstatyetter. Mina favoriter Dexter, Pushing Daises, The Office och Grey’s anatomy gick alla hem tomhänta. Dock så blev det repris för Amazing race i kategorin bästa reality-serie i tävlingskategorin. Jag blev riktigt sugen att plocka upp den igen :D.

6 reaktion på “Påminnelse till alla TV-tittare!

  1. Oh, Amazing Race har också jag slösat på tok för mycket timmar på. Knappast underhållande.
    Alla berömmer Pushing Daisies just nu, ska nog ta mig tid och kolla på den någon gång.

    ?nskar att jag hade Star!…

  2. Tänkte kolla på emmy-galan under kvällarna denna vecka, återkommer med vinnarna…(för jag vill inte förstöra nöjet och avslöja vinnarna innan jag sett galan själv :D).

    Någon som såg utdelningen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>