Låt den rätte komma in får lite kärlek, och en engelsk remake?

Låt den rätte komma in är Tomas Alfredsons filmatisering av John Ajvide Lindqvists kritikerrosade succéroman med samma namn. Filmen är en skildring av romantik och neo-skräck i åttiotalets Blackeberg och har svensk biopremiär fredagen den 24 oktober.

/Film har sett Låt Den Rätte Komma In och de gillade den. De gillade den så pass mycket att de publicerade ett inlägg om den och gav den rubriken: ”You Must See This Movie: Let The Right One In”.

I sin jakt efter information om hur man kunde se filmen (en dvd-release i mars nästa år) hittar de även nyheter om en ev. engelsk remake av filmen av filmbolagen Hammer Films och Spitfire Pictures. Enligt /Film skulle de ha köpt rättigheterna till en remake för ett sjusiffrigt belopp (vi pratar antagligen dollar här).

Trailern till Låt Den Rätte Komma In sätter en härlig stämning och ska man tro Tribeca Film Fesitval (där den faktiskt vann pris) så ökar peppen något grymt mycket.

Uppdatering: Hrm. Not to self: Kolla ALLTID Bloggywood innan du kollar något annat. Helena har så klart recenserat filmen, redan i januari i år. Kolla in Helenas recension från Göteborgs Filmfestival.

Vad tror du om Låt Den Rätte Komma In? Flipp eller Flopp, eller borde den kanske varit Sveriges Oscarskandidat istället för Maria Larssons Eviga ?gonblick?

10 reaktion på “Låt den rätte komma in får lite kärlek, och en engelsk remake?

 1. Hajpen stämmer! Såg den i våras (BUFF, Malmö) och den är riktigt bra. Inte exakt som boken, men en stilren, lågmäld och vacker film. Våldet är snyggt nedtonat, vilket funkar jättebra. Bra casting på barnen.

 2. Själv undrar jag varför det tagit sådan tid för den att komma upp på biograferna i Sverige? Jag såg den på Göteborgs filmfestival i januari (Helena likaså, som recenserat den här tidigare om jag inte missminner mig).

  När jag såg den tyckte jag den var riktigt bra, nu många månader senare är jag grymt sugen på att se den igen, trots att jag tycker mig komma ihåg den ganska väl. Det är i alla fall i min bok ett gott betyg. :)

 3. Michael: Du har så klart rätt! Det roliga är att jag visste att jag läst om den någonstans i just början av året. Så jag googlade och googlade, men trodde det var en annan sajt jag letade efter. Pinsamt!

  Inlägget är uppdaterat med en länk till Helenas recension. Kolla in den allihopa!

 4. Låt den rätte komma in skulle egentligen ha haft biopremiär i våras vilket andra versioner av trailern skvallrar om. Kanske lämpar sig hösten bättre för skräckfilm marknadsmässigt? Och den där andra svenska vampyrfilmen hade biopremiär för nån månad sedan så det kanske fanns en tanke där.

  Boken är fruktansvärt bra så jag har höga förhoppningar.

 5. Pingback: Cloverfield-regissören gör den engelska Låt den rätte komma in | Bloggywood

 6. Läste artikeln på Ain’t It Cool News (http://www.aintitcool.com/node/38388) och vidare i talkbacken till artikeln (http://www.aintitcool.com/talkback_display/38388#comment_2288890) och kan inte låta bli att imponeras av responsen och reaktionerna amerikanarna (och andra) ger på filmen. Jättekul! Remaken ser jag inte fram emot men däremot den svenska filmen, och så måsta jag ta tag i att läsa böckerna… (The Smiths-fan, minsann…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>