Paul Newman 1925-2008

En av filmvärldens stora ikoner har avlidit vid 83 års ålder. Paul Newman har efter en tids sjukdom somnat in i sitt hem i New York.

Paul Newman hade en lång framgångsrik karriär med filmer mot bland andra Elizabeth Taylor, Robert Redford och Tom Cruise. Han vann två Oscar-statyetter. En för bästa manliga huvudroll i The Color of Money, 1986, och en hedersstatyett för sitt livsverk, 2003.

Vid sidan av filmen var Newmans stora intresse motorsport och sin fritid fördelade han mellan bilracing och välgörenhet. Paul Newman var även grundaren till det framgångsrika ”Newman’s Own”, en linje matprodukter vars vinst han skänkte till välgörenhet.

Filmvärlden sörjer en av sina största ikoner.

6 reaktion på “Paul Newman 1925-2008

  1. Värsta bästa superskådisen. Ska köpa ALLA hans filmer nu för han är GUD! Visste ni att han dog tack vare sin sista rolltolkning? Han var så koncentrerad på sitt arbete att han till slut dog för den. Snacka om dedication! Han borde L?TT få en Oscar postumt för det!!!111one one one

    /sarkasm

  2. Pingback: Heath Ledgers död den största filmnyheten på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>