Filmer som botar din förkylning

När huvudet känns tungt, bihålorna kloggat igen och musklerna värker kan det vara läge att skapa sitt eget lilla husapotek: bästa medicinen i mitt tycke är då värdigt ögongodis (så till vida man inte är diabetiker då insulin är att rekommendera). Det finns en hel uppsjö av potentiella piller och ju mer jag funderar desto fler kommer jag på. Jag har här valt att dela med mig av mina favoritkurer tillgängliga på DVD, notera dock att nedanstående lista är långt ifrån komplett. Tipsa gärna om era egna sjukliga tips i kommentarerna!

Skratta upp immunförsvaret
Humor är en klassisk och beprövad huskur och komedins komedi Old school doseras fritt efter behov. Med Vince Vaughn, Luke Wilson, Will Ferrell i spetsen kan det bara sluta på ett sätt – friskare! ?We are going to get so much ass here, it’s going to be sick. I’m talking like crazy boy band ass.??

Vid svårare förkylning rekommenderar jag att byta ut ovanstående frat pack-insats mot Steve Carell, Paul Rudd, Seth Rogen och Catherine Keener. Resultatet blir Judd Apatows 40 year old virgin. Med mängder av bisarra dialogväxlingar, den ena mer asrolig än den andra, är denna film som c-vitamin – den kan inte överdoseras.

Som en extra åtgärd kan k-märkta Hackers hjälpa dig på traven – men det kräver nog att du har en liten datanörd inom dig för att uppskatta ??hi-tech??-orgien anno 1995. Angelina Jolie och Johnny Lee Miller duellerar och Matthew Lillard skriker ??Hack the planet! Hack the planet!??. Jag ser den minst en gång i halvåret för att hålla mitt eget anti-virus system i trim.

??och gråt ut det onda
Det finns de som hävdar att sjukdomar är negativ energi som fastnat i kroppen ? snyftfilmer är lösningen! Egentligen är denna kategori en förgrening av ovanstående, men med tillägget näsdukar:

Först vill jag ordinera fantastiska Lars and the real girl som rekommenderas upp till 3ggr dagligen när symptom uppstår. Jag lovar dig en rejäl dos skratt och tårar ? ibland samtidigt. Kan införskaffas via några klick på utrikes internet.

River det i halsen så fort du skrattar? Då föreslår jag istället Into the wild: Sean Penns livsbejakande hippiehyllning. Samma tårflöde men mindre skrattnivåer vilket är snällare mot huvudvärken men med samma utdrivande effekt.

Skräm bort bacillerna
När rummet osar vitlök och teet dunsat bort är sista utvägen att skrämma bort de små organismerna. Tips nummer ett är Hostel, en film som bara är för mycket på alla plan: dock så lär du garanterat inse att det finns de som har det värre än du själv.

Vill du ta det lugnare borde ett hederligt zombieäventyr med bra skådisar, bra musik och ett sammantaget fint hantverk pigga upp: 28 dagar senare.

?r du lätt febrig ordinerar jag den koreanska och stillsamma Cello som förvisso innehåller alla sedvanliga k-skräck element, men med en störd störd underliggande ton som garanterat får bacillerna att lämna kroppen av rent obehag.

Krya på dig önskar Bloggywood!

6 reaktion på “Filmer som botar din förkylning

  1. Old School och pilen i halspulsådern är bara för bra. Behöverinte ens se scenen för att skrocka för mig själv.

    You’re craaaazy

    En film som jag tycker botar mina sjukdomar är, håll i er nu, Royal Tenenbaums. Många här tycker nog att jag tjatar lite väl mycket om den, men jag mår bra av att se den.

    En annan film som jag blev inspirerad av var American Beauty. Jag har bara sett den en gång, och det var länge sedan. Men minns att jag blev inspirerad. Glad. Eller liknande. En känsla som bara kan vara bra för ens tillfrisknande.

  2. Har varit krasslig hela veckan, men nu i helgen ska jag se till att bli frisk med dessa filmer. Får åka ner till videobutiken efter skolan och hyra filmerna så ska vi se att jag känner mig bättre på måndag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>