Fredagstips: Johan Söderberg på Inkonst

Detta inlägg är för alla ni kultur/film intresserade som för tillfället befinner er i monarkins tredje största stad.

Ikväll är det nämligen ett riktigt intressant event på kulturmeckat Inkonst i centrala Malmö. Johan Söderberg, enligt många Sveriges bästa klippare (om man nu kan bestämma sådant), är på besök. Han kommer att hålla i en film talkshow med start kl 21:00. En lång och framgångsrik karriär utlovar en helkväll med klipp ifrån dokumentärer, kortfilmer, reklamfilmer och långfilmer som Johan Söderberg har jobbat med. Barhäng garanteras.

Vet du inte vem Johan Söderberg är eller vad han har gjort? Har du någon gång sett de humoristiska och delvis politiska klippen ”READ MY LIPS?” Det mest berömda klippet är när Tony Blair och George W Bush ”sjunger” en kärleksduett tillsammans; komiskt redigerat av Johan Söderberg. Han har även jobbat med musikvideos till Beyonce, U2 och Madonna. Just nu är han dock aktuell som en av hjärnorna bakom den dokumentära storsatsningen ”Planeten” som har premiär på SVT den 9 november. ”Planeten”, som är en svensk produktion, kommer att sändas fyra torsdagar i rad och är en dokumentärfilm om våran hotande miljö. Känns för övrigt som en trend just nu med sådana här filmer (”An inconvenient truth,” ”11th hour”); orginellt? Jag skulle säga nej; behövligt? Jag skulle säga ja.

Här hittar du lite mer info om Johan Söderberg och ”Planeten”:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>