Downey Jr, Cheadle och Favreau är klara för Iron Man 2 och The Avengers

Som en del i ett kontrakt på fyra filmer kommer Robert Downey Jr att reprisera sin roll som Tony Stark i Iron Man 2. Något som vi har vetat ett tag. Nu är det även klart att RDJ även kommer att spela Tony Stark/Iron Man i filmen The Avengers där Iron Man, Hulken, Captain America, Thor och några till teamar upp för att möta… ja; något som kräver detta sällskap att teamar upp helt enkelt.

Det är även klart att Iron Man-regissören Jon Favreau kommer tillbaka för att regissera uppföljaren plus agera som producent för The Avengers.

För en vecka sedan skrev Fredrik några rader om ryktena kring ett skådespelarebyte av karaktären James Rhodes. Det är nu på papper att Don Cheadle ersätter Terence Howard som Rhodes/Warmachine i Iron Man 2, The Avengers och ev. uppföljare i Iron Man-serien.

Iron Man 2 väntas ha premiär på biograferna under våren 2010 och The Avengers blir en sommarfilm 2011. En bra bit kvar alltså.

6 reaktion på “Downey Jr, Cheadle och Favreau är klara för Iron Man 2 och The Avengers

 1. Med Hulk eller mot Hulk? Antar att du menar MOT Hulk?

  Pressmeddelandet jag baserade det på: ”The Avengers will bring together the super hero team of Marvel Comics characters for the first time ever, including Iron Man, Captain America, Thor, the Hulk and more, as they are forced to band together to battle the biggest foe they’ve ever faced.”

  Själv kan jag förlite om The Avengers för att utveckla det mer än så.

 2. Ja, det verkar ju onekligen som om det är ”den första Avengers” den bygger på med tanke på vilka som är med: Iron Man, Thor, Hulken och Captain America. Ant Man saknas från serien. Loki var väl en av de första som gav sig på The Avengers. Annars så listar Wikipedia dessa ärkefiender till The Avengers:

  Baron Zemo ?? Collector ?? Count Nefaria ?? Egghead ?? Grandmaster ?? Graviton ?? Grim Reaper ?? Immortus ?? Kang ?? Korvac ?? Legion of the Unliving ?? Lethal Legion ?? Master Pandemonium ?? Masters of Evil ?? Sons of the Serpent ?? Space Phantom ?? Super-Adaptoid ?? Squadron Sinister ?? Squadron Supreme ?? Taskmaster ?? Ultron

 3. Fick också för mig att Iron Man skulle slåss mot Hulken, i alla fall efter att ha sett slutet i Hulken då Tony Stark gaddar sig ihop med generalen?

 4. Bättre sent förklarat än aldrig… men ska man vara lojal mot serietidningsursprunget, är båda dom där varianterna korrekta. Loki lurades, försökte sätta dit Hulk, råkade locka dit Thor, Ant-Man, Wasp och Iron Man. Dom fajtar väl Hulk, misstänker jag, men kommer på bättre tankar och tar sig an Loki istället.

  Captain America är alltså inte ens en av Avengers grundare, han dyker upp några nummer senare.

  Det är ett bra ursprung och jag ser gärna en variant av det, och gissningsvis blir det en där Cap är med från start, vilket jag är helt okej med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>