För mycket pengar i höst?

Samtidigt som jag diktar ihop denna blogpost påbörjar dokumentären LYNCH sin resa till min brevlåda: En film som kvalade rakt in på önskelistan under Sthlm filmfestival i fjol. Goda nyheter för er som inte hann se den då!

LYNCH (vars regissör är anonym) låter dig följa under arbetet med Inland Empire: över två års material sammanställs till ett intimt porträtt av regissören som både roar, inspirerar och utbildar!

Finns att köpa här för 170 pix!

En annan nyhet – som iofs luktar lite väl mycket ”tjäna pengar”- är samlingsboxen ”David Lynch the lime green set” där vi, *hör och häpna*, serveras en ny version av Eraserhead (med förbättrat ljud) samt soundtracket till denna; The Elephant man; Blue velvet med ljud godkänt av auteuren själv (är inte ljudet till Eraserhead det?) och de 8 avsnitten av den animerade serien Dumbland som handlar om en arg man, hans fru och alienbarn. (Du kan se första avsnittet här

Dumbland is a crude, stupid, violent, absurd series. If it is funny, it is funny because we see the absurdity of it all.
David Lynch

För den som inte är intresserad av att köpa filmer man förmodligen redan har, innehåller denna mastodontbox även lockgodis: extra material till The Elephant man, Industrial symphony no 1 (videosammanställning av det musikaliska samarbetet mellan Badalamenti och Lynch inför New Music America Festival 1989): samt något vid namn ”Mystery disc”.

The lime green set finns att inhandla från 18 november och kan beställas för det åtråvärda priset 999,99:-. Hör av er om ni hittar en billigare variant så att lättlurade fans som jag slipper äta nudlar resten av den månaden (iofs kanske vi förtjänar det). Boxen kommer garanterat att se bra ut i hyllan, men i slutändan förmodligen kosta mer än vad den smakar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>