Steven Spielberg och Peter Jackson får pengar för Tintin

Tidigare rapporter sade att Steven Spielberg och Peter Jackson skulle göra tre filmer på seriefiguren Tintin. Efterspelet kring detta har varit att filmbolaget Universal dragit sig ur och framtiden för Tintin-filmerna har sett något blek ut.

Nu går diskussionerna kring Sony och Paramount; de är redo att ge Spielberg och Jackson pengar för filmerna som räknas kosta 130 miljoner dollar att göra. Sony är tänkt att sköta distributionen utanför USA och Paramount inom USA.

Det lutar dock åt att det bara blir två filmer, istället för de tidigare nämnda tre. Både Jackson och Spielberg har utryckt sitt intresse att regissera varsin Tintin-film.

Det är två kompetenta herrar vid rodret på detta projekt. Lyckas de med filmerna och spelar de in en god pening så finns det stora chanser för fler filmer om den belgiske reportern med den svärande Kapten Haddock vid sin sida.

En reaktion på “Steven Spielberg och Peter Jackson får pengar för Tintin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>