Scream Awards 2008

”One show to rule them all- this is scream 2008″.

Skräckisarnas, Sci-fi- och Fantasyfilmernas alldeles egna oscarsgala tog plats för en vecka sedan och istället för politiskt korrekta tacktal och designerklänningar får hängivna fans frossa i blod, dramatik, högtravande kameraåkningar och tung tung musik.

I detta MTV möter Academy Awards är det fansen som röstat fram vinnarna och även om det kryllar av kändisar och hyllningar är det ett gemensamt forum för nördar och freaks att möta sina inspirationskällor. En gala skapad av publiken för publiken. Jag överdriver dock inte om jag säger att åskådarna är lite blekare, har vassare tänder och aningens mer lack och läder i sin garderob än vi normalt ser vid galor ;).

Scream Awards är en orgie av film med högre tempo och definitivt mer bleepade uttalanden: stjärnor som Kevin smith, Seth Rogen (som tappat mååånga kg på vägen??), Gary Oldman, Marilyn Manson, Samuel L. Jackson, mfl äntrade scenen för att dela ut den åtråvärda men livsfarliga bamsetaggen. I kategorier som Best horror actress, Most memorable mutilation, Ultimate scream, Best fantasy movie klättrade lika många välkända ansikten upp på scenen för att ta emot den: Gary Oldman, Milla Jovovich (som verkade helt hög i sitt tacktal), Wes Craven, Liv Tyler mfl.

När Tim Burton ska ta emot sin Scream Immortal utmärkelse förvandlas scenen till en gotisk konst-installation där regissören flyger luftballong till scenen – det är nästan så att man får tårar i ögonen ;). Annars kan galan sammanfattas som en stor hyllning till Heath Ledger och The dark Knight – den förstnämnde förtjänar det i mitt tycke, men det kändes som om filmen fick ett par utmärkelser det fanns bättre kandidater till – men hey – det var fansen som röstade och jag kanske missat storheten i filmen som helt utan manus lyckas vinna pris för just detta.

??You are all very strange, but thank you for being here”!
Anthony Hopkins i sitt tacktal för Scream Legend- spiken/taggen

Bland vinnarna:
Best fantasy movie: Hellboy II- The golden army
Best comic book: Y: The last man
Best fantasy actor: Heath Ledger
Best villain: The joker
Best remake: Rob Zombie – Halloween
Best TV-show: Dexter (!!!)
Best sci-fi actress: Milla Jovovich – Resident Evil
Best supporting performance: Gary Oldman
Scream immortal: Tim Burton
Best sci-fi movie: Iron man
Best sci-fi actor: Robert Downey jr.
Scream mastermind: Wes Craven
Most memorable mutilation: Teeth (Penis bitten off by vagina) – vålds-porr pris.
Best director: Christopher Nolan ? The dark knight
Best screenplay: The dark knight
Best horror actress: Liv Tyler ? The stranger
The ultimate scream: The dark night - känns inte riktigt rätt!!
Comic-con Icon Award: George Lucas

World premiere previews: Twilight, Watchmen, Friday the 13th ? denna hädelse borde inte ens få yppas på en sån här gala!! Muttrar nåt om skandal och mörka platser där det brinner mycket…

Här hittar du galans officiella sida och en komplett vinnarlista!

En reaktion på “Scream Awards 2008

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>