Trailer till The Uninvited

De amerikanska höjdarna jobbar sig igenom alla asiatiska hitar och turen har kommit till min favoritfilm alla kategorier: A Tale of two sisters. Filmen gjorde misstaget att sälja sin själ till remakedjävulen för några år sedan, och ända sedan dess har jag fasat för denna stund. Men jag har bestämt mig ? jag ska lyckas med konststycket att hålla mig så neutral det går och ge den en chans.

Detta är lättare sagt än gjort: för att irritera oss skeptiker ytterligare har man av någon anledning skippat originaltiteln och istället snott namnet från en annan visuellt slående koreansk skräckfilm: The Uninvited.

Sååå? Filmen? Efter ett djupt andetag vågar jag titta på trailern ? två gånger till och med. Visst, förutom miljöerna hittar man en del scener som är plankade rakt av originalet, men i övrigt tycker jag inte det känns som samma film längre ? hoppet stiger! Det kanske går att se den utan att känna sig skändad!

Av trailern att döma tycks bakgrundshistorien ändrats till lite mindre tabu och som vanligt har den muntliga kommunikationen dragits upp en hel del. (I originalet är ju detta hela grejen: att de inte kommunicerar med ord så huvudkaraktären hittar egna sätt att hantera det som händer). Detta i kombination med resten av trailern ser det ut som att de psykologiska bitarna står tillbaks och de ??riktiga?? spökena fått en större roll ? men det återstår att se! Det är inte första gången en trailer luras i såfall.

Slutsatsen är att det kan nog bli ganska bra det här ändå ? om man glömmer bort originalet och tar den amerikanska filmen som den är. I rollerna ses: Elisabeth Banks (Slither), Emily Browning (Lemony snickets: a series of unfortunate events), David Straithairn (The Bourne ultimatum).

Se trailern efter hoppet!

Officiell hemsida

En reaktion på “Trailer till The Uninvited

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>