Varför en remake på Låt den rätte komma in?


Matt Reeves, den tilltänkta regissören har enligt SlashFilm pratat med MTV kring varför han så gärna vill göra en remake på svenska Låt den rätte komma in. SlashFilm tycker att det låter som en spännande vinkling. Själv är jag osäker, även om jag inte sett filmen eller ännu inte hunnit läsa ut boken. Enligt MTV har Reeves gjort följande uttalande.

?I see the film as essentially being the fantasies of this 12 year old who?s having such a hard time. It would never be that overt where you would watch the movie and say that?s a dream but to me that is kind of an organizing principle,?? Reeves told MTV. ?I had such a personal reaction when I saw the movie and when I read the book. I felt like there was an opportunity to do something incredibly personal while still being in a genre arena.??

Reeves har några andra förändringar han vill göra. Byta till 80-talet och även plats. ”I?ve been thinking of Colorado, maybe Littleton.” Overture Films hoppas på en att få släppt filmen den 15:e januari 2010, vilket är två-års jubileet för hans film, Cloverfield.

8 reaktion på “Varför en remake på Låt den rätte komma in?

 1. Byte av tid känns för mig helt oväsentligt. Det är att det görs en remake som stör mig. Det är just att ”Låt den rätte omma in” är en svensk vampyrfilm som gör att den sticker ut. Precis som att REC är en spansk zombiefilm. Eller Ringu är en japansk spökfilm. Att placera den i USA skulle ta bort en stor del av filmens själ.

 2. Jesper: Som jag skrev. Har precis påbörjat boken och måste ha missat årtalet.

  Jag har också svårt att förstå varför dom ska göra en remake. Konstigt också att den tilltänkta regissören måste förklara varför sig vill göra en remake.

 3. Med tanke på att amerikanarna köpte rättigheterna till boken före de sega svenskarna, så ser det bra ut.

  En riktig filmatiseringen, och inte den försvenskade och mesiga versionen som finns nu.

 4. Låt den rätte komma in hade ett bra koncept, snyggt filmad, bra att de inte höll igen med blodet MEN svenska skådespelare kan tyvärr inte skådespela.

  Det var faktiskt uruselt, precis som alltid i svensk film. Dialogerna var dels riktigt dåligt genomförda och manuset till dialogen lika dåligt. Det är synd för filmen hade kunnat vara riktigt bra. Men av någon anledning klarar inte Sverige av att producera ordentliga skådespelare.

  Därför ser jag fram emot en remake av filmen på engelska i hopp om att den blir bra på alla håll; story, skådespeleri, manus m.m.

 5. Jag tycker att det var en mycket bra film. Tycker det känns lustigt med en remake men finns väl egentligen inget som säger att han inte borde göra det. Blir den bättre, ja då har vi en bra film att se fram emot, blir den sämre ja då har vi kvar den första. Sen jag håller inte med om att skådisarna var kassa, kanske inte de bästa men det var inget som störde mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>