Hemmakväll – en dvdocean före rehab

Det råder biotorka i stan. Eller nej, det är inte särskilt sant. Det går massor av filmer, men de som faller under kategorin ”värda att lägga ut biopengar för” har jag redan sett, och den andra filmen som återstår går bara sent på kvällen när jag vill sova. Denna situation hade för ett år sedan varit katastrof, men nu, post-hemmakväll, ordnar sig allt ändå.

Hemmakväll är för er som inte vet det, godis och dvd-mecka. Ett besök börjar vanligtvis med att jag botaniserar bland 4 för 99-filmerna och plockar på mig 10-15 stycken. Sedan börjar förnuftet resonera med känslorna och jag sållar bort 3-4 stycken. Efter en blick från min överförmyndare – sambon – tar jag mycket motvilligt bort ett gäng till. Detta beteende upprepas ett par gånger i månaden och hyllorna börjar som en följd ta slut. Men varför hyra filmerna när man kan äga dem för samma pris? I värsta fall jag flytta till en större lägenhet :] – eller?

I högarna hittas relativt nya filmer inom alltifrån rom-coms till skräckisar. Roligast är att köpa grisen i säcken och samla ihop ett gäng du aldrig hört talas om. Ibland lyckas man pricka in filmer med runt 2.0 på imdb – ibland går det lite bättre ;). Sist adopterade jag ”bara” fem filmer (jag kunde inte ta bort den sista!! Det bara gick inte!!!) och en stor påse godis. Helgen var fantastisk!

En reaktion på “Hemmakväll – en dvdocean före rehab

  1. Jag har varit på vår lokala hemmakväll att dom får börja sälja blåstråle snart. Det tog faktiskt riktigt lång stund innan det blev en uthyrningshylla för blåstråle i ett hörn av butiken. I alla fall i mina mått mätt. :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>