3D-bio är framtiden för biografen

Jag har tidigare skrivit om biografägarnas dumma upprop och IPRED-grejen och digital distribution av film och tv-.serier. BIO.nu skriver idag om den nya 3D-bion som du kan besöka på Södermalm i Stockholm.

Peo har varit på besök på den nyrenoverade kvartersbion på Hornstull och fått uppleva 3D-bio genom att se konsertfilmen U2-3D. Med härligt nördiga glasögon sitter du och upplever film på ett helt nytt sätt. Och nej, det är inte 50-tal och den typen av halvkassa (men kanske charmiga) upplevelse. Läs hans inlägg och vad han upplevde.

För det är det här som är framtiden för biografen. Nu när hemmabion har rotat sig och du för en ganska billig penning kan bygga din egen biografupplevelse i ditt vardagsrum så är det dags för den traditionella biografen att ta nästa steg.

Efter ett besök i Las Vegas och ett antal 3D-filmer så kan jag själv intyga att det är en speciell upplevelse. Det jag själv såg var undervattensdokumentärer, men det var verkligen underligt att nästan kunna ta på den muränan som kikade ut genom korallen eller hajen som kom simmande mot dit.

Nej, 3D-bio är nästa steg. Här har USA hunnit längre, men det vore väldigt spännande om Sverige sprang ifatt. Så passa på att springa till kvartersbion på Hornstull och ta dig en titt.

En reaktion på “3D-bio är framtiden för biografen

  1. Men då tycker jag Tekniska museets 4D-bio är coolare. Jag såg en liten infofilm om flygning där. Nu har det kommit en om trolleri som jag längtar efter att få se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>