Bloggywoods julklappstips!

Som abstinensbenägen cineast kanske det är svårt att slita sig under julens alla släktträffar, men hur mycket man än gillar att titta på film är det rekommenderat och trevligt att då och då ta en paus och socialisera sig. Särskilt under högtider. Lugn, lugn. Nu finns en ny anledning: ??Scene it ? box office smash?? från Xbox 360.

För er som inte känner till föregångaren ??Lights camera action?? är Scene it ett frågespel för den inbitne filmfantasten. Med hjälp av varsin trådlös kontroll gäller det att så snabbt som möljigt svara rätt svar på frågor om filmer, skådespelare, regissörer, repliker, karaktärer mm. I denna nya version har man riktat in sig på storfilmer och följaktligen är oddsen att svaret är känt något större ? även om det också förekommer en del kassakossor från förr.

Bland kategorierna ses upphottade favoriter från första spelet: filmklippsekvenser, ljudklipp, förvrängda skådespelarbilder, filmplanscher, vilket-föremål-saknas-på-bilden, anagram mm. En del nya pussel finnes även, t ex 8-bitars remakes av filmer och skådespelarkedjan. Man har också gjort en del strukturella förändringar som gör att tempot är högre och du kan välja på att spela kort spel (15-20 min) eller långt spel (25-30 min). Nytt för ??Lights, Camera, Action?? är också att spelarna själva kan bestämma om det ska dras minuspoäng vid fel svar eller inte ? något som tidigare gjorde att man spelade lite ??safe??.

En annan finurlig funktion är bonuspoängsutdelningen mellan rundorna: den som ligger först får ca 2000 för ??smarty pants?? medans den som ligger sist får 3000 för att han/hon är slöast och 3000 för felaktigt svar. Härmed är poängen utjämnade ;). Men det är ganska kul då det blir jämnare och mer spännande än om någon drar ifrån med hästlängder. Den nya funktionen i Xbox att göra en egen avatar har också anammats så du kan spela med ditt eget ??jag??.

Om du, liksom jag vill spela mest hela tiden men har ont om vänner som har lust/kan spela när du vill så överraskar Scene it med en lösning: antingen kan man spela solo och tävla mot sin topplista, eller köra en omgång med cyberkompisar. Detta är kul i början men sen minskar dock den sociala trivselfaktorn drastiskt och tar udden av spelet.

Jag gillar Scene it, det fungerar lika bra med familjen som med polarna på fredagkvällen. Räkna med att det tar ca 1 -2 timmar per sittning innan ni tröttnar. Om man spelar ofta misstänker jag att frågorna tenderar att upprepas, men det ryktas om nedladdningsbara frågor i framtiden vilket skulle fixa detta aber.

Sammanfattningsvis är Scene it: Box office smash! ett kul spel för alla filmnördar med mycket humor och roliga kategorier!

6 reaktion på “Bloggywoods julklappstips!

  1. Japp, Buzz är fina grejor det med. Men jag tycker att när man väl vant sig vid scene it så känns det konstigt att gå tillbaks till Buzz :D.

    Ja du Daniel ;), det får bli ett brädspel: Master of movies! Annars kommer ju snart ett nytt Rayman där man använder Wii-fit brädan ;D. Det ska jag köpa ;) och varva med mellan filmslagen!

  2. Pingback: Bloggywoods julklappstips del 2 på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>