Del Toro och Cuaron är sugna på Roald Dahls Häxorna

För runt två år sedan så hördes de första ryktena kring att Guillermo Del Toro och Alfonso Cuaron var sugna på att filmatisera Roald Dahls klassiska historia ”Häxorna”. Då vart det tänkt att Cuaron skulle regissera projektet, men nu har steken vänt och Del Toro är sugen på regissörsstolen.

I en intervju med Empire berättar Alfonso Cuaron att Del Toro redan har skrivit ett fantastiskt manus och är redo att filmatisera det hela. Cuaron förtäljer också att det hela ska ske med stop motion-animering.

Vi som vet vad för fantasi Guillermo Del Toro besitter kan nog inte mycket mer än jubla. Det ska bli väldigt intressant att se hans skapelse, och spännande att han använder stop-motion.

Häxorna är den fantastiska historien om en liten pojke och hans norska mormors kamp för att utrota Englands alla häxor. Häxornas enda uppgift är att förgöra alla barn. Barn är många, de är fula, de är fasansfulla. Men man ger sig inte på dem utan vidare, för barn är smarta, barn är modiga och framför allt: de låter sig inte förhäxas så lätt.”

En reaktion på “Del Toro och Cuaron är sugna på Roald Dahls Häxorna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>