Allt du skulle vilja veta om TCCOBB men varit för skraj för att fråga

?r du lika galet peppad på David Finchers The Curious Case of Benjamin Button som jag är? Då har jag en FET treat åt dig. Via den minst sagt fanatiska bloggen The Works and Genius of David Fincher så har jag samlat på mig ett helt gäng intervjuer, artiklar, posters, ljudfiler, musik och annat krafs som alla rör TCCOBB.

Och för att komma i stämning inför allt gött som kommer nedanför så kan du ju ta en titt på en av de hiskeligt snygga trailers som finns tillgängliga.

Prat
International Cinematographers Guild har två fina intervjuer, en med Fincher och en med hans fotograf Claudio Miranda. Den sistnämnda kan eventuellt bli lite tungrodd om man inte är så slängd i fototermer.

USA Today har en som kollar lite närmare på Finchers och Pitts förhållande med varandra (nej, inte på det sättet).

Kritik
Jag har inte läst nån av dem själv eftersom jag vill gå in någorlunda oförstörd, men av källorna att döma så är det den första recensionen som är den med störst spoilervarning.

Empire
The Aspect Ratio
Newsweek
Ain’t it cool news
LA Times
Variety
The Hollywood Reporter
Risky Biz Blog
SoundtrackNet

Ljud
Det här är en intervju men en bit ner i den så finns det audioinspelning av en Q&A med Fincher, Eric Roth (manus) och det tekniska teamet. Den är 40 minuter lång och ganska dålig kvalitet men ganska matnyttig.

Oooooh….. jag får rysningar och nästan tårar i ögonen av det… soundtracket.
Du kan lyssna på h-e-l-a rasket här på WB’s For Your Consideration-sida. Klicka på TCCOBB-postern och sen på ”Score”. *duh*

Bild
Film School Rejects har ett par högupplösta posters och foton från filmen.

Ecranlarge.com har samma sak fast fler och mer!

Lite gott och blandat
Brad Pitt as Gollum meets Robert Redford
Fincher wants to make FERTIG with Pitt
TCCOBB screening and Q&A
La Times – The Big Picture
Theatre of the absurd

Jag gillar för övrigt frågeställningen Is this the movie that proves that David Fincher actually has a commercial sensibility? Or is it a $150-million art film?

2 reaktion på “Allt du skulle vilja veta om TCCOBB men varit för skraj för att fråga

  1. Pingback: En fin intervju med Fincher på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>