Domare bestämmer Watchmens öde

Väldigt nyligen, läs tidigare idag, skrev vi om den japanska trailern till Watchmen. Bara för att jag själv var nyfiken på vad statusen var på det juridiska dilemmat filmen hamnat i så hittade jag en notis om det på TMB.

En snabb recap är alltså följande: WB startade produktionen av Watchmen innan de hade hela rättigheterna till att göra en film på den grafiska romanen. Filmbolaget Fox, som äger rättigheterna (delar eller hela, det är oklart och det är där tvisten är) knackade WB lätt på axeln för att påpeka detta när WB påbörjade produktionen. Ingen reaktion från WB.

Nu när filmen är i stort klar så drar Fox WB inför rätta. De har så klart sin fulla rätt att göra det. Så som det är nu så kommer en domare att besluta om filmen får ha premiär den 6:e mars eller inte och det är schemalagt till den 20:e januari.

Den 20:e januari vet vi alltså om filmen kommer ha premiär den 6:e mars eller inte. Blir det inte, så vette fanken när den kommer. Be till de gudar som du ber till är väl det enda rådet.

En reaktion på “Domare bestämmer Watchmens öde

  1. Pingback: ?nnu mera Watchmen-juridik på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>