Franklyns vendetta

I ärlighetens namn vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om kommande brittiska indie-neo-noir sci-fi-filmen Franklyn. Bara genreindelningen ger anledning till oro. Värre blir det när den verkar vara väldigt inspirerad av V for Vendetta och möjligtvis även Watchmen.

?ndå är det nåt där som får mig att hoppas, att hålla tummarna. Sam Riley (Control), Ryan Phillippe (Flags of Our Fathers) och Eva Green (Casino Royale) har ju skrivit på, helt illa kan det inte vara.

Dessutom gillar jag de där polistyperna skarpt, se dem själv nedan.

6 reaktion på “Franklyns vendetta

  1. Det har varit ganska tyst kring Franklyn tycker jag. Vilket kanske bäddar för en sleeper-suprise-hit?

    Jag gillar höghattarna a la Gangs of New York.

  2. Får samma känsla som Naseer av denna trailer. Har svårt att bestämma mig vad jag ska tycka. Och vågar absolut inte få upp förhoppningarna för mycket. För det skulle lika väl sluta i en The League of Extraordinary Gentlemen-katastrof.

  3. Onekligen intressant, men vart det landar återstår att se. Liksom Naseer får jag tydliga V för Vendetta och Watchmen-vibbar, liksom LB får jag lika tydlig Dark City-vibe.
    Det är bara att hoppas på att de kvalitativa bitarna har överhanden så det inte blir ett katastrofalt, virrigt hopkok av illa beklädda stölder.

    Och nej, The League är inte överdrivet smutskastad, den förtjänar varje litet dammkorn den har fått slängt på sig :)

  4. Totte: Jag säger inte att The League är nån pangrulle, men den är inte så pass dålig att den är ett guilty pleasure. Den håller sig strax ovanför…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>