The Ultimate Preacher Wish-List Showdown


Jag har nyligen börjat läsa (om) Garth Ennis och Steve Dillons episka grafiska-roman-mästerverk Preacher – som varit ett av/på TV-/Filmprojekt i många år i Hollywood.

Det senaste budet är att det kan bli film i regi av Sam Mendes, vilket gjort det omöjligt att inte drömma. Så de senaste dagarna har vi på bloggywood slängt käft och mejl fram för att diskutera vad som vore Drömrollistan för Preacher, oavsett om det nu blir en långfilm eller TV-serie.

Det här är vad vi har kommit fram till, men din åsikt är naturligtvis också välkommen (fast egentligen inte, vi vet ju bäst och hör sen).

Såhär då:


James Franco som John och Jesse ”Preacher” Custer


Jonathan Rhys Meyers som den försupne irländske vampyren Cassidy


Amy Adams som skarpskjutande Tulip O’Hare


Clint Eastwood som den ostoppbare Saint of Killers


Mickey Rourke som Preachers plågoande Jody


Tom Hulce som T.C. – Jody’s tidelagsälskande vapendragare


Rutger Hauer som Herr Starr (ja, jag vet att han är holländare,
det funkar i alla fall)


Rhys Ifans som den superdekadente Jesus DeSade


Anjelica Huston som Marie L’Angelle, Preachers mormor


Chris Cooper som redneckrasistiske Sheriff Root


Justin Long i en dubbelroll. Dels som Sheriff Root’s, efter ett försök till självmord via hagelbössa, svårt vanbildade son Arseface.
Och dels som Preachers inavlade och cyclopögde(!) barndomsvän Billy-Bob.


Megan Fox som Christina Custer, Preachers mor.


Robbie Coltrane som Allfather D’Aronique, Graalens överhuvud tillika Preachers avlägsna släkting.


Ett alternativ till att spela allfadern som vi måste lyfta fram är förstås Kevin Smith, mycket för att han är ett sånt enormt fan av serien och vid ett tillfälle var engagerad i manus till en filmversion.

Givetvis är det fler roller som behöver besättas men det här kände vi var de viktigaste och om inte annat en bra början.

Så – vad tycks? Borde vi byta bana och starta en casting-firma i Hollywood eller är vi fullständigt ute och cyklar?

Bring it on!

19 reaktion på “The Ultimate Preacher Wish-List Showdown

 1. Preachers mormor – En grovt sminkad Jamie Lee Curtis. Och någon annan till T.C, han ska vara sliskigare, bonnigare och gemenare.
  Christian Bale som Preacher kanske? Jag tycker inte ert val var så klockrent i alla fall, han måste vara ‘snyggare’. Han ska vara en badboy.

 2. Erik: Jamie Lee var en spännande idé!
  Vad gäller Christian Bale tycker jag att han är för stor, för snygg och för känd för rollen.
  Jag har sett framför mig Preacher som en gestalt som man tror man kan ta hur lätt som helst, alltså en inte så lång och kraftig figur som heller inte ser särskilt hotfull ut.
  Därav James Franco-valet, Christian Bale skulle bära med sig för…avskräckande från början.

 3. Jag förstår ert val av Franco, och han har växt i mina ögon på sistone, men tycker nog ändå att han lite för mycket ”pojkcharm”. Någon mer väderbiten önskas. Bale är nog lite för stel för att vara Jesse.

  Jaime Lee Curtis är inte en helt tokig idé, med betoning på ”grovt sminkad”! :)

  Chris Cooper är perfekt castat! Kudos Bloggywood!
  Hauer och Ifans är inte helt tokigt placerade må jag säga. Clintan som Saint of Killers hade inte varit helt fel för några år (årtioenden?) sedan, men undrar om inte den gamle hårdingen är lite väl till åren numera för just den rollen. (?ven om trailern till Gran Torino motsäger mig lite på den punkten)
  Robbie Coltrane med några extra hundra kilo kan jag definitivt se som Allfather, och resten orkar jag inte säga nåt om nu men det var starkt jobbat!

 4. En sak till förresten.
  Ni har något emot Justin Long va? ;)
  Jag kan tänka mig DJ Qualls som någon av de karaktärerna. Sen finns det ju rätt många fula skådisar i övrigt till T.C. Clint Howard till exempel?
  Får man göra en egen lista på sin blogg? :)

 5. Gustaf: Nu var det ju inte vi som valde Mendes, men det hela började när han kom på tal som regissör.
  Han finns inte med på min topp 5 på regissörs-önskelistan.

 6. Gustaf: Jag tycker inte att han känns rätt för ett sånt projekt. Jag skulle vilja ha nån med lite mer balls. Nån som är lite mer gritty.
  Rodriguez skulle kunna vara nåt (fast frågan är om han skulle kunna hålla rätt ton genom hela grejen), John Hillcoat (The Proposition) känns också som ett intressant val men mest av allt skulle jag vilja ha den Goerge Miller som fanns runt 1981.
  Men jag får nog återkomma i den frågan. =)

  Missförstå mig rätt, Mendes är ju en rätt stabil regissör men i det här fallet så känns det inte som rätt kille på rätt plats. Men jag kan mycket väl ha fel. Man har ju blivit motbevisad förut.

 7. Hoppas jag anar en viss ironi i Gustafs kommentar ovan :)

  Såg på /Film för ett tag sedan att Roland Emmerich är aktuell för att regissera Isaac Asimovs stiftelsetrilogi, vilket låter helt befängt. Har förvisso inte läst just de böckerna men befängt är vad det låter som i mina öron

 8. Nu är väl inte Isaac Asimov direkt känd för att skriva action. Inte heller Preacher är någon fläskig action á la Independence Day eller Universal Soldier utan kräver lite mer djup och attityd än jag tror Emmerich kan uppbringa. Men det är ju bara min bak som talar förstås

 9. Emmerich. Emmerich. Jag har inga starka känslor där, varken negativa eller positiva.

  Att The Preacher skulle vara en Emmerich-film kan jag inte alls se framför mig. Vi pratar om en kille som gjort Independance Day, Day after tomorrow och 10.000 BC. Nästa rulle? En katastrofrulle så klart.

  Tror inte alls han är intresserad av manuset.

  LBs förslag på Hillcoat är dock väldigt väldigt intressant. Det är något jag kan se framför mig.

 10. Erik: Jag har verkligen inget emot Justin Long. Tvärtom tycker jag han är högkompetent som skådis. Han är fullständigt briljant i Galaxy Quest för att inte tala om Jeepers Creepers, Dodgeball, Live free and die hard osv.
  Tycker att hans mycket fysiska spel skulle passa oerhört bra för rollerna.

 11. Pingback: Preacher är halvvägs, massvis med material för uppföljare på Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>