Bloggywood får Bergman-ångest


I en fullsatt källare på söder möttes igår Bloggywood och drygt 30 andra filmkunskapsutrustade lag i en film quiz-match. Under några svettiga timmar med filmklipp, ljudsamplingar och bildfrågor satte Daniel, Ulf, Helena och Lillebror tänderna i frågorna som i vissa bemärkelser påminde mer om ett prov än en tävling. Detta sagt med kärlek i hjärtat och ett leende på läpparna.

Efter en helt ok start kommer bakslaget: att namnge och placera ut guldbaggevinnarna från 2000 fram till idag.

Guldbaggevinnarna.

De tio senaste åren.

Har det ens gjorts så många bra filmer i det här landet? ;) Oj, förlåt. Jag glömde. SFI säkrar ju ”kvalitetsfilmen” i Sverige.

?ter till tävlingen. Ur den svåraste Bergman-ångesten plockar sedermera Lillebror fram en fascinerande form av Rain Man-kunskap och prickar in varenda en! (Are you impressed? I am impressed!)

Lillebror, Helena, Ulf och Daniel.

Tack vare Guldbagge-bedriften i kombination med Bloggywoods ”enorma” koll på karaktärer med diagnoser säkras tredjeplatsen och bronsplacering. Bloggywood går någorlunda rakryggade därifrån – men det blir inget slappande förrän guldpengen är vår!! Bakläxan består i att se om ??Min vänstra fot??, och Helenas personliga späkning blir att med finaste handstilen skriva ??Victor Fleming regisserade Borta med vinden?? 100ggr på svarta tavlan morgon och kväll ett år framöver.

8 reaktion på “Bloggywood får Bergman-ångest

  1. ?r det någon mer än jag som tycker att Lillebror påminner om Merlin Mann från 43folders.com, i utseende?

    (Jag syftar på bilden ovan)

  2. Du är inte ensam om att vara grisrosa Daniel…;)…bredvid reklambilds-Ulf ser de resterande av oss ganska miffo ut ;).

    När det gäller Lillebrors hår tycker jag det är väldigt likt Conan O’briens.

  3. Man får gratulera. BLev lite sugen på att dra mot Pet sounds igår när jag läste om quizet, men bangade pga trötthet och vetskapen om att jag skulle vara tvungen att kliva upp ur sängen även idag. Så här i efterhand känns det dessutom som att jag skulle fått sitta i skamvrån när frågorna började radas upp :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>