World War Z – The Battle of Yonkers

The Battle of Yonkers

Tio år efter att människornas seger över Zombie-världsepedemin, kallad World War Z, reser Max Brooks runt om i världen och antecknar de överlevandes historia. Detta är synopsen för World War Z som regisseras av Marc Forster.

Baserad på originalmaterial från Max Brooks (jag antar att han använt sitt eget namn, för jag är ganska säker på att detta inte hänt) och med manus från sci-fi-nörden J. Michael Stracsynski (Twilight Zone, He-Man, She-Ra, Babylon 5) så finns det stor chans att Marc Forster kan ge oss en fin-fin zombierulle att sätta tänderna i.

Det finns egentligen inte så mycket mer att rapportera om filmen. För längre än så här har de inte kommit. Men en ivrig kille, Daniel LuVisi, har skapat en konceptskiss på World War Z kallad The Battle of Yonkers eftersom han gärna vill jobba med filmen. Om han fick jobbet eller inte, det återstår att se. Vad man dock kan se på skissen är en homage till Shaun of the Dead (tredje zombiehuvudet från vänster) och nederkanten av Quantum of Solace-affischen på hustaket.

Men ta en titt på skissen ovan. Kisa med ögonen och föreställ dig ljudet av stapplande zombies. /Film har den i lite större format.

Då återstår egentligen bara en sak. Vad föredrar du, stapplande zombies eller 28-veckor-senare-zombies?

5 reaktion på “World War Z – The Battle of Yonkers

 1. Stapplande Zombies är såklart alltid att föredra! Hela zombie-essensen ligger ju i stapplandet. Hela dess själ om man så vill.

  28-veckor-senare-zombies är ju dessutom inte zombies på riktigt (oh no, den gamla diskussionen rivs upp ånyo), men de funkar i sina fall också, kanske just på grund av de ”bara” är smittade människor och därmed inte gör anspråk på zombiemyten på samma vis. Förvisso vill jag minnas att de odöda i Zack Snyders Dawn of the Dead var rätt kvicka i benen också, utan att jag hyser några direkta negativa reaktioner på det.

 2. Jovisst var Zack’s zombies znabba. Men det funkade mycket bra tycker jag. Kan tycka att det blir dumt när zombies är F?R långsamma, men också F?R snabba. Något slags mellan-(normal?)läge är kanske att föredra.
  Hur som helst ser jag sjukt mycket fram emot att World War Z ska bli film. Jag har visserligen inte läst boken men tänker göra det. Snart.

 3. Any zombie is a good zombie.

  Och grejen med att zombies är slöa är ju pga av likstelhet och förruttnelse.
  ?ven om jag gillar old school zombies så känna de fartigare nya zombiesarna mer farliga.
  Hur som helst, översta meningen gäller.

 4. Ifall de ska vara ”true-to-the-book” så är det stapplande zombies som gäller.

  Det ska bli väldigt intressant att se överföringen från bok till film. Finns ett gäng coola scener, typ Battle of Yonkers (tänk tiotusentals zombies som avancerar sakta men säkert).

 5. Pingback: Marc Forsters World War Z försenas - Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>