Scener vi minns: Dödshjälpens dag

Aaah, Death Race 2000. Denna Roger Corman-producerade sci-fi med smått samhällssatiriska undertoner (ha ha…) är en av mina favoritfilmer. Visst, den har kanske inte åldrats så väl utseendemässigt men satan vilken fart och rå humor det är i den.

Plotten är att i en framtid inte allt för långt borta (dvs år 2000) så har USA efter en finanskris och en militärkupp enats under ledaren ”Mr. President”. Nationalsporten och opiumet för folket är The Trans-Continental Road Race, där det inte bara gäller att komma först, man måste ha ihjäl så många fotgängare som möjligt på vägen!
Och i täten för detta race ligger Frankenstein, spelad av David Carradine (…he was built by the world’s best surgeons, to drive the fastest car ever designed…), och i den här scenen så närmar han sig ett sjukhus där sjuksköterskorna precis ställer ut åldringarna på vägen för att låta honom plocka några enkla poäng

Och så låtsas vi inte om att någon dåre gjort en remake på den…

Kolla även in trailern!

3 reaktion på “Scener vi minns: Dödshjälpens dag

  1. Hehe, snacka om kultklassiker! Väldigt underhållande film måste jag säga!

    Men, imho så tycker jag faktiskt att den-nya-och-omgjorde-inspelningen-som-faktiskt-inte-är-ett-dugg-lik-orginalet faktiskt är rättså bra! Den var också underhållande och jag kände absolut inte att jag slösade bort min tid för att se den!

  2. Jag hör dig och förstår dig broder. Jag är dock inte av samma åsikt. Den här filmen är helig för mig. Det är som att nån skulle remake:a Gudfadern (vilket kommer hända en dag).

    Men, jag är inte emot remakes, och jag vill gärna se en remake av den, gjord ordentligt. Och första steget till det är att inte anställa Paul WS Anderson. =)

  3. Jag har faktiskt inte sett originalet. Jag vet LB, fy mig ;)
    Jag tyckte också att remaken var underhållande. Men kanske inte en film som jag springer runt och rekommenderar på jobbet precis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>