Zack Snyder pratar The Dark Knight Returns

The Dark Knight

Vi förra årets San Diego Comic-con sade Zack Snyder att han väldigt gärna skulle vilja se Frank Millers grafiska roman The Dark Knight Returns som film. En kommentar som något senare fick ett svar från Frank Miller själv: ”You can do it anytime you want to Zack”. Ett svar som Zack Snyder sade att han skulle notera.

Frank Millers The Dark Knight Returns kom ut för första gången 1986 och utspelar sig 20 år i framtiden. Bruce Wayne har dragit sig tillbaka som Batman sedan tio år, allt sedan Jason Todd dog (den andra Robin). Gotham City har svåra problem med kriminaliteten då ett gäng kallat The Mutants löper amok. Bruce Wayne dammar av Batman-dräkten och kommer tillbaka från sin pension.

Så här säger Zack Snyder:

I think the thing that?s awesome about Dark Knight, like Watchmen, is that it is a complete and total experience, that was unlike anything anyone has ever seen, and still is,?? Snyder said. ?I think the big challenge for me would be ? it?s so ?montage-y? and so media thick, that you just have to ? that?s the techniques you?d have to develop and make work. But as far as the rest goes, the thing I?d be really interested in is that kind of Frank [Miller] narration over that cool action, that?s a thing we haven?t really seen in that context.

?ven om det redan är klart med en tredje Batman-film från Christopher Nolan så tycker jag det är intressant att spela upp ovan scener som Snyder förklarar i huvudet. Montagen kring nyhetsklippen, action-scener a la Zack Snyder med voice-over. Visst, det kanske inte håller för en hel film (hallå 300), men det får mitt nördhjärta att bulta lite kraftigare.

3 reaktion på “Zack Snyder pratar The Dark Knight Returns

  1. Jag ser gärna att Snyder ger sig på the Dark Knight. Vad gör det att Nolan håller på på ett annat håll? Batman-serien har väl haft ett gäng olika författare genom tiderna, så varför inte två olika regissörer samtidigt. Desto mer bra film vi får ju bättre är det för alla, och bra Batman kan man ju inte få för mycket utav.

  2. Nej, nej, nej. Zack Snyder borde helt och bannlysas från film. Det är bara yta och inget innehåll. Litet barn i sandlåda. Christopher Nolan har en närapå perfekt balans mellan vad som syns och vad som menas. Han ska göra Batman om någon.

    Och lägg ner hela superhjältegenren efter det.

  3. Hårda ord! Men har vi sett tillräckligt av Zack Snyder för att avfärda honom som enbart yta och inget innehåll? Jag tror att med rätt material, Millers 300 är ju inte direkt litteraturpris på, så kan Snyder skapa en film med stil OCH innehåll. Att han klarar stil är det inget snack om IMHO.

    Det blir spännande att se Watchmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>