Trailertips x3: Star Trek, Terminator Salvation och Public Enemies

Long time no see! Ibland hopar sig saker och ting och saker man älskar att göra får stryka på foten. Därför har det varit ganska (måttligt sagt) låg aktivitet på Bloggywood (vi skyller på praktikanterna!).

Regelbundna läsaren Anton skickade oss ett mejl som egentligen bara innehöll tre länkar. Länkar till trailers för tre filmer som man lugnt sagt kan säga är sjukt efterlängtade.

Star Trek – Trailer 3

Hos Apple kan du hitta trailer nummer tre till JJ Abrams Star Trek. Jag vet inte hur ni reagerar men det känns bombastiskt och actionfyllt. Packat med referenser till Top Gun (se bilden ovan), Polisskolan (nåja), Star Wars (isplanetscenerna, ”månstäderna”) och Point Break (fallskärmshoppning så klart!). Detta kommer att bli… epic.

Terminator Salvation

?r det någon film som kanske mottagits skeptiskt i mitt sinne så är det Terminator Salvation från den där McG (byt namn för faan). Men den senaste trailern gör filmen mera känd som Termintor Saliverar. Ursäkta 2009 års sämsta ordvits. Men framtidsgerillakrig mot robotar kan faktiskt aldrig bli fel, vi visste det innan, men var det någon som skulle få mig att tvivla så är det McG (byt namn för faan).

Skulle det vara något som får trailern att lukta lite ost, så är det motorcykelrobotarna. Men bevisa mig fel. Till sist: förtälj gärna dina känslor när du hör Brad Fiedels klassiska Terminator-ledmotiv. Oh. My. God.

Se trailern här

Public Enemies

Vi lever sannerligen i goda tider när vi får en ny Terminator-film och en ny Star Trek-film. Krydda detta med en rulle från mästaren Michael Mann och det blir lördag hela veckan.

En trailer till hans senaste rulle Public Enemies med Christian Bale, Marion Cotillard och Johnny Depp har kommit och frågan är om denna tidsålder någonsin sett snyggare ut på film.

Se trailern hos Apple

12 reaktion på “Trailertips x3: Star Trek, Terminator Salvation och Public Enemies

 1. Liksom tidigare ställer jag mig skeptiskt till mc-botarna i T:Salvation. Utöver dem så är min största farhåga att filmen kommer smälta bort i alldeles för många snabba, ”häftiga” klipp liksom Charlies skräpänglar. Men med en hälsosam dos skepsis i ryggmärgen ser det inte alltför tokigt ut!

 2. Härligt att du la upp dem till slut! Var orolig att du hade dött eller något.

  Public Enemies stör jag mig på att den är inspelad på HDV. Det fungerar i modernare filmer som Collateral men då det är kostym periodfilmer borde man hålla sig på ett sätt retro. Public Enemies känns modern på fel sätt. Benjamin Button lyckades fånga kännslan av film med HDV, varför kan inte Mann göra samma sak?

 3. Vart är Roland Kickinger ?

  Har dykt upp 2 trailers nu och inte en glimt av snubben som har fått Arnults roll hmm har dom slopat den karaktären totalt eller?

 4. Star Trek Och Termminator ser ju lovande ut från en action och scifi-synvinkel. Lär nog bli helt okej filmupplevelser.

  Men Public Enemy… now we are talking!

 5. Tycker du att det är så störande med HDV? Bara för att det är en periodfilm så tycker jag inte det behöver filmas på gammalt hederligt vis, utan att det gör skön autencitet med HDV. Det ser äkta ut.

 6. Jag tycker att formatet fungerar om man gör det på rätt sätt. Och självklart går det att göra filmen actionbaserad fast det är en periodfilm. MEN jag tycker Puclic Enemie känns som en lågbudget produktion som några nyexaminerade filmstudenter gjort. Collateral passade det jättebra in, Miami Vice var en skitfilm men jävligt snyggt. Men färgerna och frameraten gör det hela väldigt ”på platts i nuet”. Med alla konstiga närbilder blir det svårt att försvinna in i magin. Man känner konstant filmteamets närvaro. Ungefär så.

 7. jag loggas inte in ibland :S det är jag som skrev det långa inlägget om HDV :) Så det inte uppstår några missförstånd :)

 8. motorcykelrobotarna verka pinsamma! fast klart man ser fram emot o se vad som kommer hända. Så många nya bra filmer, tur man har biobiljetter! =D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>