Alex Proyas pratar uppföljare till Dark City

När den kom på biografer under 1998 var Dark City ingen större hit. ?ren har dock varit goda för den mörka dystopirullen med Rufus Sewell, Jennifer Connolly och Kiefer Sutherland; sedan releasen på dvd har den sakta men säkert byggt upp ett kultfölje.

Nu pratar regissören Alex Proyas, här senast känd som regissören till I, Robot, om en eventuell uppföljare till filmen.

”I always thought it would be intriguing to have Rufus, who was
the hero in the first one, be the bad guy,?? berättar Proyas för MTV News. ?He
should turn nasty because he?s got unlimited power. That?s something
I?d like to explore.”

Proyas fortsätter: ”There have been some discussions fairly recently. It?s had
this shelf life and just lately it?s done well enough that there have
been some discussions about a sequel”

Man kan lätt konstatera att det sannerligen är dags att se om Dark City igen. Vad tycker du om en potentiell uppföljare till Dark City?

7 reaktion på “Alex Proyas pratar uppföljare till Dark City

  1. Ptja varför inte. Jag är väl inte sådär överförtjust i Dark City – men tycker ändå det är en ganska bra sci-fi historia och jag vill minas att slutet kändes ganska öppet. Jag röstar för :)

  2. Jag gillade verkligen Dark City. Och jag vill gärna tro gott om uppföljare till mina favoritfilmer. Jag blir ofta besviken, men jag fortsätter hoppas. Om Proyas regisserar kommer den åtminstone att hålla för en sittning, för det visuella. Sen tar vi det därifrån ;)

  3. Dark City är en sån där film som växer på en. Till en början vid första titten är den lite halvdålig för att senare bli ett riktigt litet guldkorn. Vet dock inte hur jag känner inför en eventuell uppföljare..Risken finns att det skulle förstöra D.Cs unicitet. Jag ser nog hellre att Proyas ger sig på något nytt och kanske gör ytterligare ett guldkorn att placera bredvid Dark City och The Crow (och möjligen I, Robot då)i hyllan

  4. För mig som också tycker att Dark City är ett riktigt guldkorn så känns det lite som att man riskerar att smutsa ned den om det kommer en uppföljare som inte håller samma klass, men å andra sidan, visste man att det skulle matcha första filmen så ja, tack.

  5. Jag gillar Dark City skarpt men en uppföljare … tja. Poängen med filmen var ju lite plotten och den blir ju svårt att återupprepa. Men å andra sidan – om tanken är en helt ny intrig med den forne hjälten som envåldshärskare så kanske det kan bli rätt bra i sig självt. Och kan man få lite uppmärksamhet på att vi gamla DC-fans naturligtvis inte kommer att missa en uppföljare (oavsett kvalitet) så är ju det bara bra (dessutom kanske det kan ge lite välförtjänt uppmärksamhet till själva originalfilmen).

    Så jag landar nog i att det kan vara en bra idé, trots allt. Och så blir det lite spännande att se om det extremt post-moderna draget i ettan kommer att vara kvar även del två. Tycker den verkliga nörden i mig.

  6. Dark City uppföljare.. tja.. en del av mig skriker verkligen: Jaaaa…. Mest för att jag tycker filmen är helt underbar. En annan mer jordnära del har svårt att se vare sig poängen med en till film i samma stuk, eller en uppföljare för den delen. Allt av vikt sas ju redan i första filmen kan man tycka. Som någon annan här sa, risken finns ju att man släpar filmens goda namn i smutsen (har fortfarande Matrix färskt i minnet). Men gör man det på ett intelligent sätt, visst, då kanske.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>