Första bilderna och concept art från The Goon

Jag hade för mig att vi hade skrivit om The Goon tidigare men eftersökningar i Bloggywoods arkiv ger mig inte ett dyft.

The Goon är en serie som skapades av Eric Powell 1999.
It tells the adventures of a muscle-bound brawler who claims to be the primary enforcer for a feared mobster. The Goon and his sidekick Franky often get tied up in other machinations, often in relation to the evil zombie gangs. There is a heavy slant on the paranormal.” Den beskrivs också som en Hellboy under depressionen, fast ännu mer snedvriden.

Jag har inte fått chansen att läsa The Goon ännu eftersom första numret alltid varit slut när jag har lyckats masa mig iväg till butiken, men att döma av det jag läst om den och de bilder jag sett så verkar den extremt underhållande.

För ungefär ett år sån köpte David Fincher tillsammans med Blur Studio rättigheterna för att filmatisera den och är redan i full gång att animera är i stadiet för förproduktion, dvs concept art, animationstest och manus. Jag kände inte till Blur innan jag fick nys om dem via det här men det visar sig att man sett en hel del av vad de gjort, både i reklam och tv-spelsanimationer. Vill du veta mer om dem så bege dig till deras hemsida och snoka runt. Vill du bara se ett snabbt exempel på vad de är kapabla till så ska du klicka här, och tro mig, det vill du.

Utöver bilderna, och det som står om serien på wiki, så hittar jag inte så mycket information om projektet förutom det att Fincher producerar och Eric Powell skrivit storyn och kanske regisserar. Jag vet inte.

Bilderna som finns efter hoppet ger mig iaf en riktigt skön vibe. Som Quint på AICN säger så är det en fantastisk balans av cartoon och verklighet. Det ser verkligen hur coolt som helst ut. Bara att döma av de här bilderna så hamnar The Goon högst upp på pepplistan.

Pics efter hoppet

Större

Större

goon_poster

2 reaktion på “Första bilderna och concept art från The Goon

  1. Jag kan bara intyga, den där kortfilmen du tipsar om måste ses. Ett litet mästerverk. Vi som diggar Monkey Island diggar även stilen i A Gentlemans Duel.

    Jag antecknar ett intresse för The Goon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>