Trailertips: The Road

The Road

Så då har äntligen trailern till John Hillcoats filmatiseringen av The Road kommit. Och den börjar helt bedrövligt. Något som verkligen satte stämningen i Cormac McCarthys fantastiska roman var blekheten och dysterheten. Att han inte förklarade vad som hänt med världen. Luckorna var helt tomma, för dig att fylla i.

Trailern börjar med att försöka förklara/berätta att något hemskt har hänt. Vi kan bara hoppas att det enbart är i trailern som detta finns med.

Att någon på marknadsavdelningen har bestämt sig för mentaliteten ”folk inte kommer att fatta, att vi måste förklara” är solklart. För all del: lita inte på publiken, publiken är dumhuvuden; gör allt lika övertydligt som ”?nglar & Demoner”.

Jag vet inte vad ni säger. Men för min del är det tydligt nog med ovan dystra bild för att fatta att något extraordinärt har hänt. Att det är en naturkatastrof, rymdvarelser eller en tredje Bush i Vita Huset kvittar (det är lika dåligt alltihopa).

Förrutom detta så ser det ju faktiskt lovande ut. Det är dystert. Det är blekt. Det är grått.

Vill du läsa en hyllande text om filmen, ta en titt hos Esquire som utnämner filmen som 2009 år viktigaste film.

Se trailern hos Yahoo: The Road – HD-trailer

Eller här nedan:

6 reaktion på “Trailertips: The Road

  1. Pingback: Trailertips: The Road på Bloggywood | Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på

  2. Esquire-texten, jag undrar om det är den jag tänker på och har läst? Svårt att dubbelkolla nu, länken känns lite tokig, men är det den så vill jag minnas han skrev att förklaringen verkligen bara är med i trailern. Vilket onekligen är ruskigt skönt.

    Ser väldigt mycket fram emot filmen, förstås. Trailern lovar gott. Håller på med boken nu och det är svårbeskrivligt bra. Bara språket är helt fantastiskt.

  3. Ja, jag har inte läst någon annan bok av Cormac, så jag vet inte om han använder samma språk i alla sina böcker. Det tog ett tag att vänja sig, men jag hade inte velat läsa boken på annat sätt. Very good. Very good indeed.

  4. Vråltung läsning, i dubbel bemärkelse.
    Undviker trailern i hopp om att de styr upp det hela till premiären.

  5. Pingback: Fem klipp från “The Road” - Bloggywood

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>