Tarantino klipper om ”Inglourious Basterds”

Brad Pitt i Inglourious

Quentin Tarantino visade sin ”Inlgourious Basterds” på Cannes förra veckan; frågan är om så många egentligen missade det?

Filmen fick blandad kritik från världens samlade presskår. MovieZine/Bloggywoods utsända Daniel Ogalde tyckte till om filmen gav den en fyra (av fem).

Det är ingen överdrift att säga att Tarantino, efter Cannesfilmer som Reservoir Dogs, Pulp Fiction (vinnare av guldpalmen 1994), Kill Bill och Death Proof, byggt på sig en ”bastard” till förväntan med sin nya film.

Det är inte heller helt ovanligt att filmer åker tillbaka till redigeringsrummet efter att de visats i Cannes. Och det är just fallet med ”Inglourious Basterds”. Kanske därför mannen med ett ego lika stort som sitt underbett tog kritiken med ro.

Filmen är helt enkelt inte klar för den stora publiken ännu. Den ska gå igenom, vad han själv kallar: ”an audience pruning cut.”.

”inglourious Basterds” ska alltså in i klipprummet på nytt. Det är inte helt omöjligt att Quentin förlänger filmen då Cannesversionen fortfarande saknade ett antal minuter. Han kan fortfarande lägga till 13 minuter till filmen för att få behålla ”final cut” enligt kontraktet.

Tarantino har också lärt sig en läxa med ”Death Proof”. Enligt honom själv så mådde den inte bra av hans ständigt återkommande putsande. Han hade helt enkelt för lång tid på sig. Därför bestämde han sig för visa ”Inglourious” i Cannes. Han spenderade åtta år med att skriva manuset, men bara åtta månader åt att spela in och klippa filmen.

I oktober är det dags för ”Inglourious Basterds” på svenska biografer. Möjligtvis 13 minuter längre än den version som visades i Cannes. Bloggywood kan inte vara ivrigare.

Under tiden kan vi ta en titt på detta klipp från filmen. Det är tight och snyggt.

5 reaktion på “Tarantino klipper om ”Inglourious Basterds”

  1. Vad är felet med Death proof egentligen ?
    anser det vara något av det bästa på länge, girl power kickass och en bra dialog, vad är problemet ? Längtar till sverigepremiären!

    • Jag tycker inte det är några problem med den. Diggade den rakt igenom, men den fick lite kritik för sin ”pratighet”. Sista halvtimmen är dock helt klockren.

  2. Vilken Tarantinorulle är inte ”pratig”? Det är ju en del av charmen med hans filmer, det konstanta växlandet mellan väldigt pratiga scener och scener som enbart är visuella och händelserika.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>