Scott fingrar på en remake/prequel till Alien

Alien

Ridley Scott och hans bror Tony Scott fingrar lite på att göra en remake/prequel på Alien. Anledningen till att de skrivs remake/prequel är att Bloody Disgusting fått tips från två, enligt dem, säkra källor men den ena säger prequel och den andra remake.

Bröderna Scott är även sugna på att låta reklamfilmsregissören Carl Rinsch sköta spakarna bakom kameran. Rinsch har gjort en hög med reklamfilmer åt Scott Free Productions som även producerar remake/prequeln.

En remake på Aliens känns sisådär. Precis som de flesta remakes alltså. Men vi kan alltid trösta oss med att en evenutell remake kanske sätter originalet i rampljuset hos en publik som inte sett den tidigare.

En prequel känns kanske något fräschare, även om inflationen i återanvändning av gamla filmer och dess teman börjar bli löjligt hög. Visst borde det väl finnas fler originella idéer där ute?

?r du sugen på att se vad herr Carl Rinsch gjort för reklamfilmer så finns det en hög av dessa efter hoppet.

Saturn: Evolution of Technology

LG – Advanced Learning

Lexus: Assembled

BMW: Roads

4 reaktion på “Scott fingrar på en remake/prequel till Alien

 1. Jag är väldigt förtjust i att se utforskande av existerande världar och det är definitivt en orsak att jag är för prequeltanken. Jag skulle däremot ännu hellre se den Scott/Cameron/Weaver-diskuterade Alien 5 som AvP-franchisen brutalt mördade.

  Jävla AvP.

 2. Remake känns rätt ointressant.. Det här är ingen serie som behöver en ”nystart”… Däremot finns där en viss förtjusning i att se en utforskning av alienrasens ursprung och den mumifierade jättepilotens ursprung, som verkar varit från någon riktigt avancerad utomjordisk civilisation…

  Risken med premakes är dock att man försöker besvara för mycket frågor och dödar för mycket mystik och spänning i samma veva.

 3. Snygg reklamfilm.

  Remake på Alien tycks ju rätt värdelöst, då den är så bra från början. Till skillnad från en del filmer som faktiskt kan må bra av en omstart.
  Prequel känns mer intressant även om det, som Johan säger, finns risk för att besvara för svåra frågor…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>