Topp5: Filmer med baksmälla

topp5_hangover.jpg

Idag har ”Baksmällan” svensk biopremiär. Filmen från regissören Todd Philips (”Old School”), med tre något mindre namn i rollistan, har gått riktigt bra på amerikanska biografer. Personligen kan jag säga att det var länge sedan jag skrattade så mycket och så ofta när jag såg en på en förhandsvisning som MovieZine anordnade.

Så, för att knyta ann med premiären av ”Baksmällan” tänkte Bloggywood lsta de fem bästa filmerna som har något med en baksmälla att göra. Här utelämnar vi ”Baksmällan”, den får ligga och gro lite innan den tar sig in på någon lista.

5. Die Hard 3 – Hämningslöst

Polisen John McClane vaknar på morgonen med en hemsk baksmälla. Dagen blir inte bättre av att han snart dras in i en dödlig lek med tidsinställda bomber. Bara det bidrar en hel del åt bakfylleångesten. Bakfyllan är dock bara med en mindre del av filmen.

4. Dr Jäkel Och Mr Hyde (1963)

Scen: Klassrum. Entré: Professor Julius Kelp. Dödligt bakis p g a hans alterego Buddy Love. Tuggummituggande elever, gnissel från svarta tavlan och andra ljud har aldrig varit mera motbjudande för någon som är bakis. Kan det vara första gången som en redig baksmälla porträtterats så exakt?

3. Apocalypse Now

Saigon – mitt under ett brinnande Vietnamkrig. På ett hotellrum i staden befinner sig kapten Willard. Han är närmast medvetslös efter en spritdränkt natt, när två amerikanska soldater knackar på dörren. Att bege sig ut i den vietnamesiska djungeln kan nog vara bland det mest obekväma man kan göra dagen efter kvällen innan. Martin Sheen ställer dock tappert upp på det hemliga uppdraget, trots sitt bakfulla tillstånd, och letar upp en galen Marlon Brando i djungeln.

2. Fear & Loathing in Las Vegas

Thompson och hans lönnfete advokat åker till Las Vegas under förevändning att rapportera om en motorcykeltävlning. Istället bestämmer sig Thompson och advokaten för att försöka hitta hjärtat av den amerikanska drömmen samtidigt som de äter sig igenom en diger drogsamling. Vaknar man upp i hotellrummet med en krokodilsvans så är man bakfull.

1. Dude, where’s my car

Jesse och Chester, två inte alltför smarta, partyglada grabbar vaknar upp efter den bästa natten i sina liv. Tyvärr kommer de inte ihåg någonting. Inte ens var de ställde bilen. Här börjar detta episka äventyr som innehåller, för att citera eftertxerna: Alien Nordic Dude #1 och #2, Zoltan (sektledaren), Alien Jumpsuit Chick #1-5, Chinese Foooood Lady och Super Hot Giant Alien. Krydda med en hund som röker, en kille som bor i garderoben och pissar i blomlådan och en Continuum Transfunctioner så har du ett mästerverk.

4 reaktion på “Topp5: Filmer med baksmälla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>