Guillermo del Toro pratar om sina framtida projekt

Guillermo Del ToroGuillermo del Toro måste sitta på en hemlighet som ingen annan har (förrutom Uwe Boll då). Hur i hela lingonskogen lyckas han bolla alla 250 projekt som han har? Den ev. dryck/piller/maskin har sitter på skulle jag lätt ha användning för…

Det är dock inspirerande och peppande att världen har del Toro. För han är som många av oss, en riktig nörd.

En en intervju med BBC Radio pratade han smått om han knutit sin vän Doug Jones till att vara Frankenstein i sin kommande filmatisering av den kända romanen. Doug Jones känner du igen (nej, du känner nog inte igen honom IRL) som Abe i Hellboy-filmerna.

Status för del Toros Frankenstein är att de inom kort kommer att börja testfilma lite, leka med smink o s v. Guillermo sade att han inte har särskilt bråttom med Frankenstein, att det kan ta fem eller sex år innan inspelningen startar.

Om Frankenstein: ”You have one shot in your lifetime at these things and I don’t want to do it the wrong way.”

Del Toro pratade också lite om en annan ”smalfilm” som han gör; ”The Hobbit”. Där förtäljer han att Hugo Weaving, Andy Serkis och Ian McKellen är klara att för att reprisera sina roller från Sagan om Ringen-filmerna.

Så, vad är det för status på de projekt som varit förknippade med Del Toro? Här är en genomgång, förrutom de ovan nämnda:

 • The Strain – Del Toros vampyrroman som han skrev tillsammans med Chuck Hogan. Inga planer på filamtisering till spelfilm då det skulle krävas runt sex stycken av dem. Han är dock sugen på en tv-serie.
 • Hellboy 3 – Ron Pearlman är tydligen inte sugen på att dra på sig stenhanden igen. Så enligt Del Toro så är det inte troligt att en tredje film är på gång
 • Blade – Wesley Snipes och New Line pratar inte längre med varandra. Så chansen att detta sker med Snipes och Del Toro är svindlande låg
 • Jekyll & Hyde – Del Toro ska ”bara” producera denna filmatisering av en annan känd roman, inte regissera.
 • At the Mountains of Madness – Manus är klart men finansiering är svår att hitta. Del Toro säger att han ska göra allt vad han kan för att hitta pengarna.
 • Witches – Samma status om Mountains of Madness.

3 reaktion på “Guillermo del Toro pratar om sina framtida projekt

 1. Ingen hemlighet hur Uwe Boll gör. Allt blir ju skit. Guillermo däremot, fan Hellboy II blir bara bättre för varje gång man ser den. Synd Ron Pearlman inte paller med fler.
  Per är inte du homie med honom? Så du kan övertala?

 2. Instämmer.
  Och jo, jag får nog ta och ringa Rompe och ta ett snack. Hmm.. han kanske fick nått i armen när jag dängde hans armbåge i bordet på Sci fi mässan… Sorry Ron.
  …Nån annan får nog ringa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>