Karate Kid får sig en manusförfattare och Hamilton-regissör

Karate Kid - ha ha!

För alla som kanske inte riktigt har koll på det, men ”Karate Kid” är på gång att få en reboot. Sedan tidigare var det klart att Will Smiths son Jaden Smith ska spela huvudrollen tillsammans med Jackie Chan.

För manus står Steven Conrad som skrev manuset till lilla Jaden och pappa Wills ”The Pursuit of Happyness”.

Handligen flyttas från USA till Kina och filmen byter namn till ”Kung Fu Kid”. En ensamstånde mamma (Taraji P Henson från ”Hustle & Flow” och ”Benjamin Button”) flyttar med sin son till Peking. Förrutom kulturkrocken måste lilla Dre även handskas med mobbare. Det är här Mr. Han (Jackie Chan) kommer in.

Conrad har ett stressig tid framför sig (glöm midsommarfirandet!) då inspelningen är planerad att starta om en månad.

Harald Zwart står för regin och han har svenska kontakter(!). Hans tidigare filmer är ”The Pink Panther 2″ (2009), ”Agent Cody Banks” och den svenska ”Hamliton” med Peter Stormare.

En reaktion på “Karate Kid får sig en manusförfattare och Hamilton-regissör

  1. Fast med nytt namn på såväl film som huvudkaraktärer, nytt land och (får jag anta, med tanke på namnbytet, även om handlingsbeskrivningen på IMDb säger annorlunda) ny kampsport, hur mycket av en remake blir det egentligen? Visst, du har mobbandet och läromästaren som lär den uppnosiga lille västerlänningen ett och annat om vaxning (eller liknande) men ändå… det är inte precis unika teman för Karate Kid och det känns som den här tar vägen tillräckligt långt från originalet för att urinstrålen inte ska nå ända fram.

    Fast vad vet jag, jag tycker inget original (förutom Wicker Man) är heligt och jag har inget direkt intresse i remaken heller, så, uh, vem vet varför jag svamlar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>