Frank Darabont gör zombies i ”The Walking Dead”

Walking Dead

Regissören Frank Darabont är aktuell för att skriva och regissera en filmatisering av Image Comics serie ”The Walking Dead”. Darabont pitchade själv projektet för bolaget AMC.

Serien publicerades för första gången 2003 och är skapad av Robert Kirkman och illustratören Tony Moore. Den har förnärvarande kommit ut i 60 nummer. Så här säger AMCs senior vp of programming Joel Stillerman om projektet:

“This is not about zombies popping out of closets. This is a story about survival, and the dynamics of what happens when a group is forced to survive under these circumstances. The world is portrayed in a smart, sophisticated way.”

Historien kretsar kring småstadspolisen Rick Grimes som gör sitt bästa för att överleva i en värld som tagits över av zombies.

Är du sugen på att läsa lite Walking Dead så har Staffars serier de tio böckerna där serierna är samlade.

2 reaktion på “Frank Darabont gör zombies i ”The Walking Dead”

  1. Spännande! Gillar serien skarpt (även om jag inte lyckats hålla mig uppdaterad på de senaste nummren) särskilt de första tidningarna som är samlade i första boken. Därefter byttes Tony Moore ut och serien var inte alls lika snygg längre, dock fortfarande kvalitativ.

    Ska bli kul att se vad Darabont kan åstadkomma.

  2. Det här är en otroligt bra serietidning. Hoppas de förvaltar arvet väl.

    Obs: det är en tv-serie (”a series adaptation”) som diskuteras, inte en långfilm. Bra så. Varje nummer av serien skulle funka utmärkt som ett tv-avsnitt (vilket ger 60+ avsnitt dvs åtminstone 5 säsonger av material). Kirkman har verklig dramaturgisk fingertoppskänsla. Hoppas de inte klantar till detta nu. T ex censurerar den bitvis mycket explicita berättelsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>