Bryan Singer och och Battlestar Galactica-film?

6EE4BA9B-19DC-4EE5-BC4D-4E8BEE6BD5CA.jpgÖverraskande eller hur? Detta fick i alla fall mig att lyfta på ögonbrynen. Enligt HitFix, och Slashfilm skriver om det också, så är Universal sugna på att låta Bryan Singer producera och möjligtvis regissera en långfilm kring ”Battlestar Galactica”.

Kan du din Bryan Singer så vet du säkerligen att han jobbade på en Galactica-film innan den nya tv-serien drog igång. Bilden här bredvid är en konceptskiss på en Cyclon från det projektet. Proppen drogs dock ut strax efter 11 september 2001 då Sci-Fi Network tyckte det var lite känsligt med ev. likheter mellan den planerade handlingen och vad som skedde i New York detta datum.

Vare sig detta blir en helt fristående film från den nya serien eller om den kommer på något sätt beröra den story arc:en nämns inte. Singers och Tom De Santos version, som bara var några månader från att påbörja sin produktion innan 9/11, var planerad som uppföljare till 70-talsserien.

Den nya serien är nu avslutad och en spin-offen ”Caprica” är på gång. Bryan Singer är den första, enligt HitFix, som Universal har närmat sig. Seriens skapare Glen Larson är sedan februari i år kontrakterad av Universal att ta fram en långfilm.

Skulle Singer tacka ja, så kommer vi säkerligen få höra mer om detta. Måla mig nyfiken!

2 reaktion på “Bryan Singer och och Battlestar Galactica-film?

  1. Låter rätt coolt ändå. Tror inte nya serien Caprica kommer att va lika bra som BSG. Har inte sett pilotavsnittet ännu dock, ska göra det sen när serien drar igång.

  2. Ett par korrigeringar. Singer och De Santos BSG innan Ron Moore var även den tänkt som TV-serie, inte film, det planerades till och med en miniserie först som pilot, precis som det senare blev under Moore. När elfte september inträffade sköts projektet upp, Bryan Singer blev tvungen att hoppa av på grund av andra åtaganden och därefter förlorade FOX intresse i projektet (möjligt att det var på grund av liketen med terrortattacken, det är möjligt att det spelade in). Det var först då Sci-Fi tog upp tråden och gick igenom med en serie som, i ärlighetens namn, antagligen var bra mycket mörkare och terrorkänsligare än FOX hade vågat sig på.

    Och även om känsligheten hade mer att göra med Singers avslutade inblandning än jag fått för mig, så var det i vilket fall under FOX och inte Sci-Fi.

    Matias: Caprica-piloten är skitbra. Det känns som serien kommer bli väldigt annorlunda från BSG men också som den har alla möjligheter att bli minst lika bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>