QT-veckan: Tarantino listar sina 20 favoritfilmer sedan 1992

Ja, denna vecka är QT-veckan. På fredag har nämligen Tarantinos ”Inglourious Basterds” premiär och varje dag kommer du att hitta något QT-relaterat här på Bloggywood.

Quentin Tarantino listar i klippet ovan sina 20 favoritfilmer som kommit ut från 1992 tills nu. De 20 filmer som han beundrar det mesta från det att han själv blev regissör tills nu..

Priset för QTs favoritfilm de senaste 17 åren, och den film han beundrar mest, går till ”Battle Royale”. De andra filmerna väljer han att inte ranka utan går igenom dem i bokstavsordning.

Nedan ser du hela listan, men det kan ändå vara intressant att kolla igenom klippet då han broderar ut på vissa av filmerna. T ex så säger han att ”Matrix” egentligen skulle hamnat strax efter ”Battle Royale” i ranking om det inte varit för ”Matrix Revolutions” och ”Matrix Reloaded”. Två filmer som totalt förstörde mytologin för honom.

10 reaktion på “QT-veckan: Tarantino listar sina 20 favoritfilmer sedan 1992

 1. hrm, ännu en gång har ni och filmstar.se samma källor och lägger upp samma trailer, ironiskt nog under samma period… lite lustigt är det.

 2. Störtlöjligt ”namn”. Jag har läst Bloggywood i snart tre år, hur länge har Filmstar funnits? Man undrar ju om inte Filmstar har kopierat Bloggywood med hela sin existens? Men, det är ju precis lika löjligt att påstå det.

  Om du nu skriver för Filmstar så säger jag precis som Daniel, smickra dig inte. Det är fantastiskt att du tror så stort om dig själv och filmstar att ni är helt unika. Om du inte skriver för Filmstar så är det NÄSTAN lika pinsamt. Att du orkar bry dig.

  Förövrigt så pekar jag dig ”namn” till denna kommentar:
  http://bloggywood.moviezine.se/2009/08/08/the-imaginarium-of-doctor-parnassus-trailer/#comment-97065

  Skriven av en Filmstarskribent och som vågar stå för det med ett namn.

 3. Helt okey lista. Bra blandning och gillar väl de flesta dem själv. Och det är även som han säger om Speed, tycker inte att den är så bra idag, men när man såg den på Bio för längesen så blev iaf jag med rätt tagen av tempot i den. Det största problemet för mig angående Unbreakable var att en idiot polare spoilade hela filmen för mig innan jag såg den, förstörde den helt.

 4. Thimmi här från Filmstar igen. Vill bara påpeka att ”Namn” inte har ett smack med oss att göra. Ingen av oss skulle vara så pass barnsliga. Vi har ingenting att vinna på detta utan blir istället oerhört irriterade.

  Så ”Namn” detta är en uppmaning till dig:

  Lägg ner!

 5. Jag önskar att den här videon var lite längre, typ 20, nej det är nog för mkt, säg 10 min. Så att han kunde ägna iaf 30 sekunder åt att förklara sina val lite mer ingående. Som han gör på ett par, t ex Dazed & Confused och Speed.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>