Sony sätter sikte på Spider-Man 5 & 6 med Zodiac-författare

spider-man.jpg

Medan Sony Pictures förbereder en fjärde film i Spider-Man-serien så har de gjort klart med en manusförfattare för ”Spider-Man 5″ och ”Spider-Man 6″.

James VanderbiltJames Vanderbilt (Zodiac) var den första författaren som klev ombord på ”Spider-Man 4″ och får nu förtroende av Sony att skriva 5:an och 6:an. Regissören Sam Raimi lät David Lindsay-Abaire skriva om det manus som Vanderbilt författade till fyran. Ett manus som nu en tredje person, Gary Ross, skriver om. En röra säger jag, en röra!

Inspelningen för den fjärde filmen startar i början av 2010 om allt går enligt filmbolagets önskan.

Även om Raimi inte omfamnade Vanderbilts idéer för den fjärde filmen så tror Sony på honom. Vanderbilts idéer för den fjärde filmen inkluderade en story arc som skulle sträcka sig till en femte film. Originalidén var att den fjärde och femte filmen skulle spelas in ”back to back”. En idé som nu har skrotats.

Sam Raimi, Tobey Maguire och Kirsten Dunst har bara ”Spider-Man 4″ på kontrakt och det är oklart om de återvänder för en eventuell femte och sjätte film. Enligt Variety så är kan James Vanderbilts ”Spider-Man 5″ och ”Spider-Man 6″ fungera som ett franchise-reboot om ingen av originalmedlemmarna återvänder.

Hur taggad är du på mer Spider-Man?

Det tog två år för en uppföljare att komma ut på biografen till den första filmen. Tre år tog det innan den tredje kom och det kommer dröja minst fyra år innan den fjärde kommer. Det tar alltså längre och längre tid. Att Sony nu gör klart med manus för film nummer fem och sex signalerar att de inte är nöjda med takten.

4 reaktion på “Sony sätter sikte på Spider-Man 5 & 6 med Zodiac-författare

 1. Jag är taggad. Med en liten film emellan och med vad som verkar vara mer kreativ kontroll än över trean, tror jag S-M:4 kan vara en mer värdig sista spindelfilm för Sam & Co. För sedan vore det rätt trevligt, misstänker jag, med en gnutta nytt blod i franchisen. Tagg är jag hursom och ser gärna filmerna fortsätta för lång tid framöver.

 2. Jag är också väldigt taggad, vad gick fel i trean egentligen?
  Jag tyckte första var riktigt bra och andra helt fantastisk medans trean bara var ett stort ”meh” trots att den var så snygg och ”cool” i trailern.
  Liknande saker med X-men men där är ju förklaringarna till varför trean blev så mycket sämre så uppenbara.
  Men vad hände med Spiderman?

 3. Anledningen till att trean blev sämre var väl att Raimi egentligen inte ville ha med Venom i filmen, men efter påtryckningar uppifrån blev han mer eller mindre tvingad att ta med symbioten. Det resulterade i den härva av skurkar som dök upp i SM3, och det hjälpte ju inte direkt att dom la in dansnummer etc i filmen.

  Om nu det skulle bli en reboot av serien så skulle jag gärna se att Bryce Dallas Howard återvänder, antingen som MJ eller Gwen Stacy.

 4. håller inte med, Spider-man två är den sämsta av de tre spider-man filmerna, etta är fortfarande bäst.
  Samma sak när de kommer till x-men två är nog sämst, där ettan slår tvåan men får styrk av den tredje filmen som är bäst av de tre. Men wolverine filmen spöar alla tre x-men filmerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>