Peter Jackson sugen på en ny Middle Earth-film?

Smaug

Det absolut senaste ryktet, och det mest omtalade, satte igång för inte så länge sedan via Marketsaw. Jag vill påpeka att detta verkligen enbart är ett rykte men det är kul att stimulera sina tankegångar.

Peter Jackson vill att Guillermo Del Toro ska spela in sina två Hobbit-filmer i 3D och Jackson himself planerar en tredje film för som brygga mellan Sagan om Ringen-filmerna och de två kommande Hobbit-filmerna.

“Peter Jackson is very keen to have the two part Hobbit tale set in 3D. Del Toro however is holding back on that school of thought. At least for the time being.” – Källan till Marketsaw

I mitt tycke är inte Hobbit-filmerna i 3D som intresserar, utan det hela om den där tredje filmen.

Som vi minns så var det första snacket kring ”The Hobbit” att det skulle bli tre filmer. Snack som sedan förändrades och de två filmerna som nu planeras blir helt enkelt en delning av boken och snacket om den tredje filmen som skulle agera brygga försvann.

Tydligen skulle den tredje filmen bygga på de appendix som Tolkien gjort, appendix som tydligen Peter Jackson ska ha rättigheter till.

Vidare så snackas det också en del kring draken Smaug:

”Smaug will be a mixture of practical and animation… going purely on practical, the design rocks. I think The Hobbit may be a different beast to the book, at least in terms of going darker. And judging from Smaug and ‘the Gollum tweaks’ will be something to rival the previous attempts at the very least.”

Så då är frågan. Det är ju ett rykte, men hur känner du för en tredje film som kan agera brygga mellan LOTR och The Hobbit?

Via: /Film

5 reaktion på “Peter Jackson sugen på en ny Middle Earth-film?

  1. Vilken appendix de talar om nämns inte, /FIlm är källan. Men en googling ger detta:

    ”…Tolkien’s Middle-earth is a vast mine of treasures and knowledge, its roots delving deep into folklore, mythology and language. The Hobbit is, therefore, an ideal book for annotation: as well as offering a marvellous and entrancing story, it introduces the reader to the richly imagined world of Middle-earth, a world more fully and complexly realised in The Lord of the Rings and The Silmarillion.”

    http://www.amazon.com/annotated-Hobbit-hobbit-There-again/dp/0395476909

    Så det behöver inte enbart vara ett appendix som behandlar just den tiden, utan det finns säkert massvis med delar i de olika appendixar som finns ute som nämner tiden mellan bilbo och trilogin.

  2. Jag tycker de ska hålla sig till The Hobbit och göra den i två delar. LOTR-trilogin är helt underbar och PJ är en grym regissör, men jag tycker inte de ska riskera att första det hela med något som inte ens baseras på en hel bok.

  3. Jag ser gärna en tredje film, bara den har en story som passar som brygga mellan de andra filmerna. Med tanke på Tolkiens böcker så borde det gå att gräva fram något som kan passa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>