Snacklådan: Har trailern till Avatar levt upp till dina förväntningar?

Avatar

Gårdagen kulminerade med en två skinkmackor och en Guinness. Eller nej, det var min kväll det. Gårdagen kulminerade så klart med teasertrailern till ”Avatar” som släpptes under eftermiddagen.

Historien om en sårad krigsveteran som blir inblandad i ett försök att bosätta en fjärran planet, Pandora som dock redan är bebodd. Han blir så småningom ledaren för den inhemska rasen Na’vi i en kamp för överlevnad. Nu fick vi bilder och rörligt till handligen som vi visste om.

Levde teasertrailern upp till dina förväntningar?

Spontana utrop jag har hört har varit allt från ”fantastisk” till ”Jar Jar Binks!”. En hel del har klagat på CGI:n med andra har hyllat den.

Historien visste jag som sagt om, jag hade sett ett antal bilder som egentligen bara visade Herr Cameron i diverse poser. Trailern levde sannerligen upp till mina förväntningar och jag kan inte hålla mig för att få se mera (vilket faktiskt sker idag kl. 16.30 på Filmstaden Sergel). Det var vackert, det var färgglatt och jag blir nyfiken på mytologin. Och ärligt, det känns som det är en bra bit från en snubblande Jar Jar Binks.

8 reaktion på “Snacklådan: Har trailern till Avatar levt upp till dina förväntningar?

 1. Jag är inte helt överväldigad av trailern, animeringen såg inte 100 ut men å andra sidan så är det bara lösryckta scener ur ett samanhang. Oftast ger det inte rättvisa åt stämningen.

  Sen är det ju Cameron vi snackar om här, det om något får mig att förlåta teasern lite. Dock håller jag mina förväntningar tillbaka något från och med nu och det ska bli extremt spännande att höra ikväll hur folk uppfattade förhansvisningen.

 2. Jag väntar med att bedöma förväntningsupplevandet (nytt ord ftw!) tills jag får se det ordentligt i eftermiddag på stor skärm (i kontrast till jobbdatorn med låg ljudvolym för att inte störa kollegorna) (överdriven parentesanvänding ftw!). Men trailern gav i alla fall en liten förvarning för vad som väntar och den gjorde mig inte ledsen.

 3. Omgivningarna, monstren och maskinerna såg grymt bra ut men jag gillade inte alls designen av Na’vi. CGn må vara bra, men rent konceptuellt så ser de väldigt larviga ut. Inte riktigt vad jag ahde förväntat mig.

  Sen är ju filmen tänkt att ses i 3D på enorm skärm med, och hur som helst så tror jag att det kan bli en väldigt underållande upplevelse!

 4. Mina förväntningar har aldrig varit särskilt höga och blev inte bättre av detta. Tyvärr…. eller så kanske jag ska vara glad för det och sen bli positivt överraskad. Mitt stora problem är renderingen av CG som inte ser särskilt bra ut. Animeringen av CG-rörelser är inte heller top notch.

  Sen tycker jag en del art direction är risig. Storymässigt går det inte att dra några direkta slutsatser av teasern.

 5. Jag har inte sett trailern men var och såg 30-minutersklippet, och såväl rendering som rörerelser var (med något enstaka undantag som torde gå att fixa till premiären) absolut top notch. Det kändes också som om filmen absolut är gjorde för stor duk och 3D och jag tänker därför helt hålla mig borta från trailern.

  Och mer därtil, älskade jag designen av Na’vi, och övriga kreatur på planeten, och planeten, och blandning av barnfilm och Starship Troopers känns inte helt orättvis men jag tyckte det var en bra sak. Det var en bra känsla. Jag har enormt mycket pepp nu och det hade jag inte innan klippet.

 6. Riktigt besviken blev jag på trailern. Ful karaktärsdesign och animering som ser ut som cinematics i ett tv-spel. Hur kan man längta efter att se smurfar som legat i sträckbänk? Långt ner på min att-se-lista.

 7. Visst, första trailern är inte särskilt imponerande, men om ni söker på Avatar Featurettes på Youtube kommer ni att ändra er, det kan jag nästan lova! Och även om ni tror att den kommer att vara dålig, vilket jag är 0,001% säker på, måste ni väl ändå inte grina om att ”nä, jag vill inte se filmen bara för att den ser lite för Pixar-animerad ut”. Jag är fullkomligt säker på att filmen kommer att vara en OTROLIGT häftig upplevelse. Se de nya materialen av filmen på Youtube, så ska ni få se, åtminstone jag längtar till den 18:de december:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>