Första dagarna av Toronto Film Festival

Up in the air

Tyvärr är vi inte på plats, men vi dammsuger nätet för att ta reda på hur andra bloggar och medier upplever en av världens största filmfestivaler.

En del av Torontos line-up har redan visats i andra festivaler, som i Cannes t ex. ”Antichrist” är en av dessa filmer och reaktionerna är inte helt annorlunda än de under Cannes. Äckel och besvikelser. Den värsta reaktionen fick nog en stackare uppleva då killen bakom honom kräktes. Yummy!

Paul Bettany som Darwin”Creation” med Paul Bettany och Jennifer Connelly öppnade festivalen och beskrivs mestadels som ”tråkig”. Filmen handlar om Charles Darwin och om tiden då han skrev ”Om arternas uppkomst” och hans evolutionsteorier. Filmen regisseras av Jon Amiel som tidigare gjort bland annat ”Entrapment”, ”The Core” och ”Sommersby”.

En annan film som visats är ”The Men Who Stares At Goats”. Filmen är enligt Coming Soon smart, knäpp och fylld av humor. Det är producenten och medförfattaren bakom ”Good Night, and Good Luck” som regisserar och filmen jämförs med Richard Shepards ”The Matador” i ton. George Clooney får beröm, men inte riktigt lika mycket beröm som Jeff Bridges.

Under dag två visades bröderna Coens ”A Serious Man” och den mottogs väl. Enligt Twitter så kommer dem, precis som många av Coens filmer, växa ju fler gånger du ser den. En annan tweet som syntes en hel del när det gäller ”A Serious Man” är ”A Serious Man is more jewish than Yentl”.

Jason Reitmans ”Up in the Air” kom till Toronto med höga förväntningar från Telluride Film Festival där den prisades av många. Höga förväntningar är svårt att leva upp till och ”Up in the Air” gjorde det enligt snacket. Enligt Coming Soon så är ”Up in the Air” Jason Reitmans hittills bästa film, och då har han ändå gjort ”Thank You For Smoking” och ”Juno”.

En helt annan typ av film som visats är Michael Bassetts ”Solomon Kane”. Baserad på Robert E Howards berättelse kring svärd och magi, något i skuggan av Howards tidigare skapelse ”Conan”, så beskrivs filmen som tekniskt imponerande trots sin ringa budget. Dock så haltar den rent handlingsmässigt och man skulle kunna tro att efterlikna ”Van Helsing” skulle avskräcka; huvudrollen är så nära en Helsing-look-a-likeman kan komma.

3 reaktion på “Första dagarna av Toronto Film Festival

  1. lite jobbigt att “Solomon Kane” är så lik van helsing i utseendet, då Jackman var så bra som den hatt pryde vatikaen anställde yrkesmördare, hoppas verkligen att Jackman tar på sig hatten och laddar armborstet för att döda nya monster långt bort. för en uppföljare på av van helsing skulle sitta riktigt fint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>