The Social Network – En liten film om Facebook

Alla män på bilden medverkar även i artikeln

Alla män på bilden medverkar även i artikeln

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till The Social Network. Å ena sidan regisseras den av David Fincher, som är min favorit bland regissörer, och skrivs av Aaron Sorkin, som har gjort en hel del fantastisk television. Å andra sidan är det en film om hur Facebook blev till och blev en faktor att räkna med. Det är en tjänst som jag visserligen uppskattar men inte ett ämne som får mig känna någon pepp. Och så ska en av de stora rollerna ska spelas av Justin Timberlake.

Det innebär förstås inte att allt hopp är ute. Det intryck som jag har fått (från olika platser sedan jag först hörde talas om den) av boken som filmen baseras på, The Accidental Billionaires av Ben Mezrich, är att den verkar inte nödvändigtvis vara helt trogen verklighetens händelseförlopp men innehåller material som gjort för ett underhållande drama på vit duk, speciellt i händerna på män som Sorkin och Fincher. Att Jeff Cronenweth utsetts till fotograf gör heller ingen skada. Cronenweth hade det ansvaret på Fight Club. Fight Club är en jävligt snygg film.

Utöver det är i ärlighetens namn är mina åsikter om Timberlakes skådespelsförmåga helt baserad på fördomar och förutfattade meningar, jag har aldrig sett honom agera i någonting och David Fincher brukar inte ha för vana att hyra in kassa aktörer. Han kanske har någonting. Det är kanske möjligt.

Trots att inlägget skrivs med mindre entusiasm än man kan vänta sig när det gäller en rulle Fincher lägger sin hand på, planerar jag naturligtvis vara på plats i biosalongen redan första helgen. Namnen bakom har den effekten. Det är bara det, att min kropp verkligen inte kan bestämma sig för om jag ska vara pepp eller depp, och det är en underlig känsla. En förbaskat underlig känsla.

Andra skådespelare knutna till projektet heter Andrew Garfield (Doctor Who, The Imaginarium of Doctor Parnassus) och Jessie Eisenberg (The Squid and the Whale).

Källor: Variety och The Works and Genius of David Fincher.

4 reaktion på “The Social Network – En liten film om Facebook

  1. Southland Tales har jag ju faktiskt sett, det är sant, glömde helt bort att han är med där. Ej heller kan jag för mitt liv minnas hur hans insats var, vilket inte behöver bero så mycket på att hans eventuella förglömlighet som att även den bäste kan försvinna i en sådan underlig röra som ST.

  2. Jag tror det här kan bli bra! Titta bara på vad Fincher gjorde med Zodiac vilket på pappret var en ganska torr historia om en polisutredning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>