Idag lanseras Voddler på svenska marknaden

Voddler

Filmtjänsten Voddler har tecknat avtal med Hollywoodbolagen Paramount och Disney. Idag öppnas tjänsten för mer än en halv miljon användare.

Voddler har ridit kraftigt på den massiva våg som Spotify dragit upp efter sig. Spotify handlar om musik och allas våta dröm är så klart en liknande tjänst för film.

Voddler gjorde entré på marknaden under en stängd betaperiod och även om det har tjatats en del om Voddler-invites så har det inte varit till den utsträckning som t ex under Spotifys stängda betaperiod. Satt du med ett Spotifykonto, och invites för den delen, för ett år sedan så var du en unik människa.

Efter en hackattack i juli och driftstörningar i augusti för de 1500 betatestarna så var det många som undrade om de kunde tro på Voddlers uttalande om lansering i oktober och avtal med filmbolag.

Igår kom då meddelandet att Voddler lanserar idag onsdag för alla kunder till Bredbandsbolaget. De har också skrivit avtal med Paramount, Disney, Miramax, Touchstone och Dreamworks.

- Utbudet kommer att öka enormt den närmaste tiden, säger Voddlers marknadschef Björn Isaksson till Nyhetskanalen.se.

Till DN säger Voddlers VD Marcus Bäcklund att de är mycket nära att skriva avtal med Sony Pictures och han tror att alla stora filmbolag kommer att vara ombord till årsskiftet. Vidare så tror han att tjänsten kan nå 700 000 användare och vara lönsamt till sommaren nästa år.

Exakt vilka titlar det rör sig om från de ovan nämnda bolag är inte klart och tjänsten fungerar fortfarande bara för PC och Linux. Enligt Stefan Ronge på Twitter så är en Mac-klient på gång och klar för nästa vecka.

5 reaktion på “Idag lanseras Voddler på svenska marknaden

  1. Härligt! Jag har försökt få tag på en invite hela hösten. Var ju ett gäng bloggar som under en veckas tid i september började dela ut invites, men dock inget efter det tråkigt nog. Typiskt att man inte är kunde till BBB dessutom. :P

  2. Som kund till bredbandsbolaget så testade jag Voddler idag och jag kan inte förstå varför de gjort en sådan dålig programvara! Att dessutom datorns CPU blev att gå i taket fastän jag inte hade programmet igång resulterade i att jag tog bort det igen. Kanske blir det hela bra med tiden och när beta-versionen är ett minne blott och då installerar jag nog det igen. Dock var utbudet faktiskt helt okej, det fanns en hel del bra filmer redan nu!

  3. Off-topic; Vad håller på att hända med Bloggywood? Innan förlitade jag mig till mesta dels på denna blog när det kommer till nyheter bland hollywoodfilmerna, men nu den sista tiden har inläggen blivit allt tunnare och färre. Jag saknar er…

    • Jag håller med! För att vara ärlig: Jag har haft problem med att hitta en bra plats för Bloggywood. När vi gick in i MovieZine.se så laddes fokus på att skriva nyheter för just MovieZine.se. Så nyheterna hittas där nuförtiden. Men finns kanske intresse för att dubbelpublicera det hela eller finnas någon typ av korsslänkning. Jag vet inte riktigt. Det värmer dock att höra vi saknas.

      Någon som har förslag på vilken väg Bloggywood kan ta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>