Var med och testa en ny laglig och gratis filmtjänst

ffd.jpg

Och den är gratis! För ett par veckor sedan vi på MovieZine inbjudna för att ta en titt på en ny laglig filmtjänst kallad Free Film Direct. Nu får vi den exklusiva chansen att bjuda in dig, kära läsare, på en titt och test. Se längst ned för uppgifter!

Marknaden börjar nu få sig ett par alternativ kring lagliga gratistjänster för film och musik. För musik finns Spotify och för film finns (för ett få utvalda) Voddler. Nu vill Free Film Direct ge sig ut på marknaden.

Det är gratis att glo på film hos dem och tjänsten är, precis som Voddler, reklamfinansierad. Skillnaden här är att tjänsten arbetar direkt i din webbläsare och du behöver inte ladda ned en klient.

Men det finns en downside!

För tillfället är formatet enbart Windows Media Player, vilket betyder att stödet för Mac är obefintligt. Testar du så meddela gärna bland kommentarerna vad du tycke.

Det ska dock enligt Free Film Direct vara på gång inom kort då de lanserar en Silverlight-lösning. Så för att få tjänsten att fungera behöver du i dagsläget en PC med bredbandsanslutning.

Utbudet är knapert med enbart 15 titlar i den första testversionen. Titlarna ska utökas till den stora lanseringen och Free Film Direct har avtal med flera filmbolag på gång enligt dem själva, de skrev avtal med Paramount i maj månad i år.

För att testa Free Film Direct:

9 reaktion på “Var med och testa en ny laglig och gratis filmtjänst

 1. Fullständigt ointressant om den inte har stöd för Mac/Linux.

  Att lansera såna här tjänster och utesluta människor för deras val av plattform är oacceptabelt, och så länge tjänsterna bara finns för användare som kör en viss kombination av mjukvara (i detta fallet användare som EXKLUSIVT förhåller sig i Microsoft-sfären) kommer sånt här alltid att falla på döva öron hos mig, oavsett hur nytt det må vara.

  Varför fildelar folk istället för att använda lagliga tjänster? Väldigt enkelt – fildelning ger dem det de vill ha, när de vill ha det, på det sätt de vill ha det och låter dem spela upp det hur de vill.

 2. Kan bara hålla med Cucumber Meritius,

  För att se filmen måste följande åtgärdas:
  STÄNG
  1. I betaversionen behöver du Internet Explorer 6 eller högre för att kunna använda tjänsten. Se Support
  2. För att använda tjänsten behöver du uppgradera DRM inställningarna via Microsoft. Det gör du gratis och helt automatiskt när du klickar här. Det tar ca 1 minut. Se Support
  3. Ditt bredband har tyvärr för låg bandbredd för att se film. Se Support

 3. Funkar klockrent! Äntligen en enkel tjänst. Har själv en PC med WMP, men fattar att andra användare kan bli besvikna. Kommentar till Cucumber Meritius: Det är inte filmtjänsten som beslutar att utesluta vissa användare.

  Samtliga lagliga filmtjänster (gratis/betal) med Hollywoodfilm är begränsade av filmbolagens strama vilkor.

  Snart kommer det finnas alternativa möjligheter för att använda dessa tjänster. Ser själv fram mot att se i min Mac med mobilt bredband, eller min Iphone!

 4. Provade först med Firefox utan resultat. Såg sen på sidan att jag behöver använda Explorer. Jodå sen lirar det riktigt smidigt. Knapert med film, måste bli mer men finns iaf ett par sköna rullar för kvällen :)

 5. Får igång tjänsten, men så fort jag kollat på reklam så stängs filmen av och när jag klickar på play igen så är det bara samma sak :o

 6. Bojkottar tjänster som tvingar använda Microsoft skräp, sedan att det är låst till endast IE dömmer denna tjänst direkt till undergång i mina ögon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>