Kör du Voddler? Se upp för säkerhetsriskerna!

skitched-20091104-133447.jpgÄr du en av de som blivit inbjuden till att testa Voddler? Om du kör programmet på din dator så är det nog bra om du känner till några av säkerhetsriskerna som finns för Mac.

Nu har Feber.se hittat en del konstiga saker som Voddler gör. Voddlers idé bygger på att du delar med dig av din uppkoppling till andra användare, så kallad peer-to-peer. Spotify har en liknande lösning.

De skiljer sig dock en del. När du stänger ned Spotify så delar du inte längre med dig av din bandbredd, så är det inte med Voddler. Voddlerdelningen är ständig även om klienten är avstängd.

Dessutom så använder sig Mac-klienten av root-användaren. Vilket betyder att om nu Voddler skulle bli hackade (det hände i juli och de är fortfarande bara i alpha-version) så skulle de kunna ta kontroll över din dator på ett sätt som du inte skulle digga.

MacFeber har en guide till hur du tar bort Voddler på din Mac på bästa möjliga sätt. Här verkar det nämligen inte som om du har något val, servern körs hela tiden.

Använder du PC-klienten så kan du stänga ned tjänsten VoddlerNet och programmet VNetManager.exe när du har klienten stängd ifall du inte vill dela med dig av din uppkoppling.

Läs vad Feber hittat hos MacFeber

Uppdatering

En ny version av programvaran för Voddler släpptes under den 6:e november. Nu körs den inte som root tydligen och du kan stänga av programvaran som delar ut din bandbredd när du inte använder Voddler. Läs mera på Voddler-bloggen.

4 reaktion på “Kör du Voddler? Se upp för säkerhetsriskerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>