David Fincher och den otursförföljda Andrew Kevin Walker

41ECE70D-74A3-4831-9091-D4FE98ED29CE.jpgDet låter verkligen som om vi är i ett parallellt universum; jag kan nämligen inte smälta att David Fincher gör en film om Facebook. FACEBOOK! Dessutom så är Justin Timberlake med i den. JUSTIN TIMBERLAKE. Äh, jag ska inte vara sådan. Jag har t o m reagerat positivt på de grejer som Herr Timberlake gjort på vita duken.

Nåja. Den filmen heter ”The Social Network” (ostig titel alltså) och blir säkerligen helt jävla fantastiskt bra. Åtminstone blir den snygg och välgjord. Fincher kan hantverka han.

Men jag har helt tappat tråden. Tre av nyckelfigurerna från ”Se7en” kommer att återförenas i ”The Reincarnation of Peter Proud”.

David Fincher är sagd att regissera, Andrew Kevin Walker ska skriva manus och Michael De Luca ska producera. Exakt samma roller som de hade för 1995 års ”Se7en”.

Andrew Kevin Walker har haft en ganska knaglig karriär jämfört med David Fincher. Walker skrev ”Se7en” som han sedan följde upp med ”Super 8″. Den var i och för sig kraftigt omskriven av Joel Schumacher, så jag antar att vi får se med blida ögon på det. Efter ”Super 8″ skrev han Tim Burtons utmärkta ”Sleepy Hollow” och efter det en rad med manus för projekt som aldrig blev av. Sådana som ”Silver Surfer” och ”Batman vs. Superman”.

Nu är den gode Walker aktuell igen med manuset till ”The Wolfman” av Joe Johnston där Benicio Del Toro och Anthony Hopkins medverkar. Även det är en film som har haft sina problem. Trogna läsare av Bloggywood känner säkert igen historierna om regissörer som hoppade av, datum som skjutits upp och ominspelningar av scener. Det absolut senaste är att Danny Elfman nu är borta från den filmen och Paul Haslinger ska sätta musiken istället. Detta efter att Elfman, enligt rykten, nästan varit helt klar med musiken. Trubbel indeed.

Filmen ”The Reincarnation of Peter Proud” (titeln känns inte helt olik den om Benjamin Button) baseras på en bok med samma namn av Max Erlich. Historien handlar om en collegeprofessor som börjar få återkommande drömmar (och mardrömmar) om ett tidigare liv. Något han bestämmer sig för att titta närmare på.

Så med detta så kan vi alltid hoppas att Andrew Kevin Walker kommer att ha större tur med David Fincher och Michael De Luca istället. De lyckades ju ganska bra med ”Se7en”…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>