Brian Cox som dvärg i ”The Hobbit”?

brian_cox.jpgDet finns ett dussintal platser att fylla när det kommer till dvärgarna i ”The Hobbit”. Nu har AICN fått nys om att Brian Cox är högaktuell som en av dem.

Och visst, det vore verkligen inte ett dumt val? En stor skotte den där Cox. Nu är väl inte John Rhys-Davis skotte, men men. Close ’nuff. Ska de kanske dra Connery ur pensionen? Fyll gärna på bland kommentarerna vilka andra skådespelare du vill se om de ska ta från de skottska högländarna.

Karaktärerna som finns att ta av när det kommer till dvärgarna är Fili, Kili, Oin, Gloin (Gimli’s far), Dwalin, Balin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori, Ori och Thorin. Om jag inte missminner mig (hjälp mig gärna här) så är Thorin en av de större rollerna.

En reaktion på “Brian Cox som dvärg i ”The Hobbit”?

  1. Thorin Ekensköld är den största av dvärgrollerna. Antar att det är den som Cox är aktuell för. Övriga dvärgar, med undantag av Balin (som senare bygger upp Moria som Frodo å Co besöker i Sagan om ringen) och Gloin, är rätt små roller. Så där lär det fyllas på med skådespelare som är karaktärer i sig själva, men inte så kända och därmed inte heller så dyra.

    Själv hade jag ju tyckt det varit rätt festligt om Sven Wolter dök upp i en av dvärgrollerna :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>